´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 400

Stiati ca... focile cu mustati ...

Stiati ca ...  focile cu mustati sunt denumite si foci cu barba, cu denumirea latineasca erignatus barbatus? Ele traiesc numai in emisfera nordica si se disting, dupa cum usor va puteti da seama din numele lor, prin mustatile stufoase. Au o culoare gri-galbuie si se hranesc, spre deosebire de majoritatea focilor, mai mult cu nevertebrate decat cu peste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1597 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un leopard de ...

Stiati ca ...  un leopard de mare obisnuit masoara aproximativ trei metri si jumatate lungime?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1598 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul albastru este ...

Stiati ca ...  pinguinul albastru este si cea mai fidela rasa de pinguini in ceea ce priveste familia? Astfel, in majoritatea cazurilor, puii de pinguin albastru ajunsi la maturitate se intorc in preajma cuibului parintilor, loc in care vor naste si vor creste viitorii lor pui. Departarea fata de malurile inghetate si traiul in apropierea zonelor mai populate ii aduce pinguinului albastru si dezavantaje, deseori cuiburile lor fiind atacate de vulpi, nevastuici sau chiar caini.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1599 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... fata de oameni ...

Stiati ca ...  fata de oameni, pinguinul albastru este cel mai sociabil? Acesta traieste in cuiburi facute in pamant chiar sub case sau in pietrisul de langa sinele de cale ferata. Chiar si cutiile de lemn puse special de oameni in paduri devin un culcus foarte primitor pentru micutul albastru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1600 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 397 398 399

400

401 402 403 »
«

»