Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 400

Stiati ca... dintre pinguinii mici ...

Stiati ca ...  dintre pinguinii mici face parte si pinguinul cu creasta, numit si topaitorul de pe stanci? Aceasta pasare de numai 3 kilograme si 50 de centimetri inaltime are in varful capului un mot asemanator cu o creasta divers colorat, ciocul rosu-portocaliu si ochii rosii. Si merge, dupa cum ii spune numele, topaind. Prefera locurile in panta, cu putina vegetatie sau stancile pentru a-si face cuib, unde femela depune doua oua. Fiind mai putin rezistenti la frig, traiesc in insulele cu clima mai calduroasa din nordul Antarcticii si din sudul Americii de Sud.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1597 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii Adelie sunt ...

Stiati ca ...  pinguinii Adelie sunt foarte sociabili si cel mai des intalniti in Antarctica? Exista cazuri in care din cauza frigului puternic s-au gasit cuiburi in apropierea zonelor populate de oameni, chiar la cateva sute de metri de casele acestora. Acest fapt se intampla si din alt motiv: pinguinul Adelie este mai pretentios decat cel imperial in ceea ce priveste locul in care isi face cuibul, preferand zonele cu mai multe pietre si bolovani, decat stancile sau gheata. Iar Antarctica este acoperita de gheata aproape tot timpul anului, in proportie de 98%.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1598 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinul Adelie este ...

Stiati ca ...  pinguinul Adelie este tot un singuratic locuitor al insulelor Antarcticii, numele sau venind de la cel al sotiei unui mare explorator francez, care a descoperit si studiat prima data aceste pasari, in 1840? Dintre toate rasele, pinguinii Adelie sunt cei mai harnici. Odata cu venirea primaverii, chiar daca gheata de la mal inca nu este topita, ei sunt primii care apar pe tarmurile inghetate pentru a-si face cuiburile. Strang cu atentie toate pietricelele pe care le gasesc culese cu ciocul si le asaza una peste alta, facand niste ziduri circulare ce pot atinge si jumatate de metru inaltime! Lucru care ii va face pe pinguinii sositi mai tarziu sa le fure din pietre, in timp ce "proprietarul" este ocupat sa alunge alti hoti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1599 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... hrana regelui pinguin ...

Stiati ca ...  hrana regelui pinguin este formata din crustacee, pesti mici si plancton? Singurul pericol aparut in timpul pescuitului subacvatic este adus de leoparzii-de-mare un fel de foci mai mari, de care "fug" inotand cu o viteza foarte mare. O alta calitate care ii ajuta sa nu fie vazuti de rechini, balene ucigase sau alti dusmani din apa este coloritul penelor. Motivul este simplu: de sus, i se vede spatele negru - culoare greu de depistat in adancul apei, unde este intuneric; de jos, se vede pieptul alb, de aceeasi culoare cu razele soarelui reflectate in apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1600 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 397 398 399

400

401 402 403 »
«

»