´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 400

Stiati ca... pinguinul Adelie este ...

Stiati ca ...  pinguinul Adelie este tot un singuratic locuitor al insulelor Antarcticii, numele sau venind de la cel al sotiei unui mare explorator francez, care a descoperit si studiat prima data aceste pasari, in 1840? Dintre toate rasele, pinguinii Adelie sunt cei mai harnici. Odata cu venirea primaverii, chiar daca gheata de la mal inca nu este topita, ei sunt primii care apar pe tarmurile inghetate pentru a-si face cuiburile. Strang cu atentie toate pietricelele pe care le gasesc culese cu ciocul si le asaza una peste alta, facand niste ziduri circulare ce pot atinge si jumatate de metru inaltime! Lucru care ii va face pe pinguinii sositi mai tarziu sa le fure din pietre, in timp ce "proprietarul" este ocupat sa alunge alti hoti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1597 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... hrana regelui pinguin ...

Stiati ca ...  hrana regelui pinguin este formata din crustacee, pesti mici si plancton? Singurul pericol aparut in timpul pescuitului subacvatic este adus de leoparzii-de-mare un fel de foci mai mari, de care "fug" inotand cu o viteza foarte mare. O alta calitate care ii ajuta sa nu fie vazuti de rechini, balene ucigase sau alti dusmani din apa este coloritul penelor. Motivul este simplu: de sus, i se vede spatele negru - culoare greu de depistat in adancul apei, unde este intuneric; de jos, se vede pieptul alb, de aceeasi culoare cu razele soarelui reflectate in apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1598 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... regele pinguin se ...

Stiati ca ...  regele pinguin se diferentiaza de cel imperial prin ciocul mai lung si culoarea portocalie a penelor nu numai de pe gat, dar si pe piept?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1599 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... desi majoritatea pinguinilor ...

Stiati ca ...  desi majoritatea pinguinilor sunt foarte sociabili si familisti, cei imperiali fac exceptie de la regula, 8 din 10 perechi despartindu-se dupa numai un an? Cei care trec totusi de aceasta perioada vor forma familii, dand nastere la 1 - 2 pui pe an. Micutii pinguini sunt foarte galagiosi, iar strigatul lor asemanator cu piuitul puilor de gaina, este singurul mod prin care sunt recunoscuti de parinti. Devin independenti dupa numai cinci luni, cand penele lor au crescut suficient pentru a le tine de cald.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1600 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 397 398 399

400

401 402 403 »
«

»