´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 403

Stiati ca... hipopotamul pitic sau ...

Stiati ca ...  hipopotamul pitic sau hexaprotodon liberiensis traieste in vestul tropical al Africii, mai ales in Liberia? Spre deosebire de hipopotamul obisnuit, cel pitic nu agreaza apa, preferand sa traiasca in padurile tropicale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1609 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... desi cresc foarte ...

Stiati ca ...  desi cresc foarte repede, hipopotamii se pot considera cu adevarat maturi destul de tarziu: masculii la 7 ani, iar femelele la 9 ani? Dar, au apoi destul timp sa se bucure de viata, pentru ca traiesc destul de mult: 40 - 45 de ani in libertate si chiar mai mult in captivitate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1610 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... femelele hipopotam nasc ...

Stiati ca ...  femelele hipopotam nasc, de obicei, un singur pui, o singura data pe an, dupa 8 luni de gestatie? Micutul hipopotam este adus pe lume intr-un loc uscat, departe de raurile involburate sau de mlastinile nesigure; desigur, in cazurile in care nasterea nu o iau prin surprindere pana si pe mama. Puiul are la nastere pielea roz si sta primele doua luni numai in preajma mamei, al carei lapte este extrem de hranitor si il ajuta sa creasca foarte repede. In plus, mama hipopotam este extrem de grijulie si protectoare cu micutul, ea atacand fara teama orice potential agresor, indiferent daca este vorba despre un leu, un crocodil sau despre pasagerii unui vas care trece prea aproape.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1611 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... iarba de toate ...

Stiati ca ...  iarba de toate felurile este mancarea preferata a hipopotamului? Numai ca, firele de iarba nu sunt taiate cu dintii, asa cum fac majoritatea erbivorelor, ci sunt smulse cu puternicele buze. Din acest motiv, dar si din cauza cantitatii imense de iarba pe care o consuma in fiecare noapte, hipopotamii pot provoca mari pagube fermierilor care isi au terenurile in vecinatatea zonelor in care aceste animale pasc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1612 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 400 401 402

403

404 405 406 »
«

»