´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 403

Stiati ca... ouale de pinguin ...

Stiati ca ...  ouale de pinguin imperial sunt de 2 - 3 ori mai mari decat cele de gaina? Acestea sunt depuse direct pe pamant, printre stanci si bolovani. Locul ales nu are o prea mare importanta, singurul motiv care justifica denumirea de cuib fiind acela ca pinguinii aduna in jurul oualor pietre si roci, pentru a le proteja de vant si de alti pinguini. De clocirea oualor se ocupa masculul, in cele 62 - 66 de zile de pe an. In tot acest timp, imperialul pierde aproape jumatate din greutatea corpului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1609 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cl mai mare ...

Stiati ca ...  cl mai mare dintre pinguini este pinguinul imperial, un nume pe masura lui? Acesta are o inaltime de 1,20 metri si o greutate de 20 - 45 kilograme. Penajul isi pastreaza aceleasi culori alb pe burta si negru pe spate, in primii ani ai vietii. Ca adult, penele din jurul gatului pinguinului imperial devin galbene, apoi portocaliu-inchis, odata cu inaintarea in varsta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1610 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii sunt foarte ...

Stiati ca ...  pinguinii sunt foarte bine adaptati la frig, datorita unui strat gros de 4 centimetri de grasime, sub penele dese si lungi care acopera corpul? Aripile scurte ii ajuta foarte mult la inot, pinguinii putandu-se deplasa la mari adancimi cu viteze ce depasesc si 60 de kilometri la ora! Traiesc in colonii de sute sau chiar mii de familii, se recunosc si comunica prin strigate ascutite si sunt rareori atacati de dusmani, pe uscat sau in apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1611 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii traiesc in ...

Stiati ca ...  pinguinii traiesc in special in apropierea malurilor inghetate din insulele Antarcticii, Noii Zeelande sau in insula Galapagos, fiind aproape singurii locuitori ai acestor locuri unde temperaturile coboara pana la - 600 Celsius?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1612 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 400 401 402

403

404 405 406 »
«

»