´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 404

Stiati ca... in zilele noastre ...

Stiati ca ...  in zilele noastre putem intalni hipopotami doar in centrul si estul Africii, acestia traiau in antichitate si in zonele nordice ale continentului negru, in Delta Nilului, o realitate demonstrata de desenele vechilor egipteni?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1613 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... hipopotamul poate ajunge ...

Stiati ca ...  hipopotamul poate ajunge la 4 metri lungime? Corpul sau este acoperit cu o piele gri sau maronie, piele insuficient de groasa pentru a rezista soarelui arzator. De aceea, evolutia a facut ca hipopotamul sa secrete un fluid uleios, roz, care il protejeaza impotriva razelor, asa cum o fac cremele folosite de oameni pe plaja.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1614 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... datorita faptului ca ...

Stiati ca ...  datorita faptului ca are un corp voluminos, hipopotamul pluteste foarte usor, dar inoata destul de incet? Poate sta si sub apa, chiar mai mult de un sfert de ora, preferand sa se scufunde ca un adevarat submarin si sa mearga pe fundul raului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1615 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pentru a-si potoli ...

Stiati ca ...  pentru a-si potoli foamea, un hipopotam este nevoit sa parcurga pana la 5 kilometri? Hipopotamul mananca in medie aproximativ 40 de kilograme de vegetale in fiecare noapte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1616 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 401 402 403

404

405 406 407 »
«

»