´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 408

Stiati ca... toate rasele de ...

Stiati ca ...  toate rasele de foci pot fi considerate rapitoare, insa unele sunt mai specializate decat altele, cum este leopardul de mare mai sus amintit, pe cand altele sunt inofensive? Asa, de pilda, din grupa focilor cu urechi, focile cu blana din Antarctica se hranesc numai cu cril (un fel de rac foarte mic care traieste in grupuri de miliarde de exemplare in marile polare si care constituie si hrana unor specii de balene). Despre focile cu urechi mai trebuie spus ca ele se comporta foarte bine in captivitate, fiind preferate pentru dresura in circuri si in delfinarii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1629 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... leopardul de mare ...

Stiati ca ...  leopardul de mare traieste de obicei singuratic? Desi apa este mediul sau preferat de prada, poate sa vaneze si pe uscat, mai precis pe zapada, servindu-se de inotatoarele din fata pentru a aluneca mai rapid in urmarirea pinguinilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1630 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai agresiva ...

Stiati ca ...  cea mai agresiva dintre toate rasele speciei de foci este foca-leopard, sau leopardul de mare? Acesta este un pradator zvelt si agil, vanand nu doar diversi pesti, ci si pinguini sau chiar alte foci mai mici. Este numit leopard de mare atat datorita ferocitatii sale, cat si aspectului, are pielea de culoare gri-galbuie, acoperita cu pete de diferite marimi. Unele varietati de leopard de mare au pielea gri-argintie, cu pete. Dintii sai sunt extrem de ascutiti si puternici, adaptati pentru a sfasia prada. Aceasta rasa de foca este raspandita in insulele din jurul continentului antarctic, cat si pe tarmurile propriu-zise ale acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1631 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in provincia Alberta ...

Stiati ca ...  in provincia Alberta din Canada au fost ucisi absolut toti soarecii? In prezent, este singura provincie din lume in care nu exista asemenea rozatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1632 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 405 406 407

408

409 410 411 »
«

»