´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 41

Stiati ca... marele rechin alb ...

Stiati ca ...  marele rechin alb este cunoscut in lumea zoologilor drept cel mai mare peste pradator? Rechinul alb nu isi dezminte acest renume, deseori fiind capturate femele care atingeau 6 metri lungime si o greutate de 4-5 tone. Rechinii albi sunt singurii reprezantanti acuali ai acestui gen, majoritatea specialistilor considerand specia marelui rechin alb drept un relict istoric. In general, traieste in majoritatea oceanelor lumii, zonele cu cea mai mare concentratie de rechini albi fiind apele de coasta din jurul Siciliei, Californiei, Mexicului, Floridei, Africii de Sud, Australiei si Noii Zeelande. In mod obisnuit, rechinii albi nu ataca oamenii, avand aceeasi motivatie ca ursii polari, lipsa grasimilor. Toate cazurile de atac asupra oamenilor sunt cauzate de confuzia rechinilor fata de surferii a caror silueta este asemanatoare cu cea a focilor, prada favorita a rechinilor albi. O alta cauza a atacurilor este datorata obiceiului rechinilor albi de a cerceta obiectele si fiintele intalnite in apa prin muscaturi. Astfel rechinii reusesc sa determine natura, consistenta si temperatura acestora. Daca un om apuca sa sangereze in urma acestor muscaturi usoare, atacul este inevitabil.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 161 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... diavolul Tasmanian este ...

Stiati ca ...  diavolul Tasmanian este un mamifer ciudat din categia de mamifere marsupiale carnivore? Culoarea sa neagra, cu gura mare si dintii ascutiti, strigatele urate pe care le arunca noapte, precum si temperamentul feroce i-au facut pe primii colonisti europeni sa-l porecleasca "diavolul".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 162 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul din cele ...

Stiati ca ...  unul din cele mai mari exemplare de balena, perscuit pana acum, avea luginmea de 31 de metri si cantarea 100.000 de kilograme? Un asemenea monstru marin a fost prnis cu harpoane si capturat dupa sase ore de vanatoare, timp in care au tras dupa el doua baleniere cu motoarele in functiune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 163 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... meduza ucigasa Irukandji ...

Stiati ca ...  meduza ucigasa - Irukandji surprinde prin puterea veninului? Desi este de dimensiuni mici, are un venin foarte puternic, capabil sa omoare un om in doua minute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 164 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 38 39 40

41

42 43 44 »
«

»