´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 410

Stiati ca... leopardul de mare ...

Stiati ca ...  leopardul de mare traieste de obicei singuratic? Desi apa este mediul sau preferat de prada, poate sa vaneze si pe uscat, mai precis pe zapada, servindu-se de inotatoarele din fata pentru a aluneca mai rapid in urmarirea pinguinilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1637 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cea mai agresiva ...

Stiati ca ...  cea mai agresiva dintre toate rasele speciei de foci este foca-leopard, sau leopardul de mare? Acesta este un pradator zvelt si agil, vanand nu doar diversi pesti, ci si pinguini sau chiar alte foci mai mici. Este numit leopard de mare atat datorita ferocitatii sale, cat si aspectului, are pielea de culoare gri-galbuie, acoperita cu pete de diferite marimi. Unele varietati de leopard de mare au pielea gri-argintie, cu pete. Dintii sai sunt extrem de ascutiti si puternici, adaptati pentru a sfasia prada. Aceasta rasa de foca este raspandita in insulele din jurul continentului antarctic, cat si pe tarmurile propriu-zise ale acestuia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1638 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in provincia Alberta ...

Stiati ca ...  in provincia Alberta din Canada au fost ucisi absolut toti soarecii? In prezent, este singura provincie din lume in care nu exista asemenea rozatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1639 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... panza de paianjen ...

Stiati ca ...  panza de paianjen are o rezistenta remarcabila? Firul de grosimea unui creion ar putea opri un Boeing 747 din zbor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1640 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 407 408 409

410

411 412 413 »
«

»