´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 42

Stiati ca... in apropiere de ...

Stiati ca ...  in apropiere de tarmurile oceanelor Pacific si Indian traieste o meduza mai otravitoare decat cobra? Periculoasa celenterata (Chironex fleckeri sau medusa rosie) are un corp gelatinos, de 10-20 cm diametru de culoare rosie-bruna. Ea dispune de 50 de tentacule mari, de 10-30 cm lungime, dotate cu 750.000 celule minuscule incarcate cu un venin ca al cobrei. Este o substanta foarte toxica, al carei antidot nu este cunoscut. La o simpla atingere, otrava meduzei ucigase poate provoca moartea intr-un interval de cateva minute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 165 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Cyanea capillata dupa ...

Stiati ca ...  Cyanea capillata, dupa numele stiintific al speciei, este cea mai mare meduza din lume? Ajunge pana la un corp de 2,5 metri diametru si lungimi ale tentaculelor de pana la 37 metri, meduzele avand 100 de tentacule intepatoare care ii asigura hrana. Avand atat de multe tentacule, meduza isi pierde aspectul transparent specific celorlalte specii, imaginea sa aducand cu aceea a unei coame de leu, de aici venindu-i si numele. Meduzele coama de leu sunt astfel cele mai lungi animale de pe planeta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 166 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... husky este o ...

Stiati ca ...  husky este o rasa folosita in principal pentru a trage sanii in regiunile nordice? Acesti caini sunt considerati periculosi din cauza instinctului de pradator foarte dezvoltat si de asemenea, sunt cunoscuti si pentru calitatile lor distrugatoare atunci cand se plictisesc.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 167 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ciobanescul german este ...

Stiati ca ...  ciobanescul german este cunoscut pentru inteligenta, increderea si curajul sau? Totusi, aceasta rasa poate deveni prea protectoare cu familia si teritoriul, ajungand sa atace persoanele straine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 168 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 39 40 41

42

43 44 45 »
«

»