´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 434

Stiati ca... cea mai mica ...

Stiati ca ...  cea mai mica specie de rinocer din lume, Rinocerul de Sumatra (Dicerorhinus sumatrensis), timidul si retrasul rinocer din junglele Sumatrei, traia odinioara prin toate padurile tropicale, mlastinile si stufarisurile din India, Myanmar, Thailanda, Laos, Cambodgia, Vietnam, Malaezia? In prezent, mai traiesc doar 6 populatii mici, risipite in cateva rezervatii din Malaezia, insulele Sumatra si Borneo. Specialistii considera ca in aceste nuclee izolate mai supravietuiesc maxim 300 de exemplare. Principala cauza a deprecierii numarului lor este vanatoarea in scopul recoltarii cornului, considerat si astazi de populatiile asiatice drept cel mai puternic afrodisiac. Un kilogram de corn de rinocer de Sumatra costa nu mai putin de 30.000$ pe piata neagra locala. Un alt motiv al deprecierii numarului acestor rinoceri este ca acesta specie nu se poate inmulti in gradini zoologice, animalele fiind de regula foarte stresate de captivitate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1733 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dupa opinia savantilor ...

Stiati ca ...  dupa opinia savantilor chinezi, serpii veninosi sunt ,,seismologi" foarte sensibili? Ei s-au dovedit capabili sa semnalizeze apropierea unui cutremur cu cateva zile inainte de a se produce. Faptul se explica prin marea sensibilitate a reptilelor la schimbarile de temperatura ale solului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1734 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in urma razboiului ...

Stiati ca ...  in urma razboiului din nordul Irakului, mai multe sate din regiunea Kurdistan au devenit nelocuibile? Casele abandonate au fost in scurt timp ocupate de noi locatari. Este vorba de cateva mii de serpi veninosi, care au "colonizat" cladirile respective si au dat nastere unui numar impresionant de pui!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1735 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Madagascar Noua ...

Stiati ca ...  in Madagascar, Noua Zeelanda si Polinezia traieste ,,Cainele Zburator", un liliac urias care se hraneste cu fructe exotice?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1736 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 431 432 433

434

435 436 437 »
«

»