´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 435

Stiati ca... undeva intr-o rezervatie ...

Stiati ca ...  undeva intr-o rezervatie din nord-estul statului Carolina, mai traiesc in salbaticie doar 100 de lupi rosii (Canis lupus rufus), in timp ce un numar de aproximativ 150 de exemplare este detinut de gradinile zoologice americane? Lupul rosu este un carnivor mai mic decat lupul cenusiu, dar mai mare decat coiotul. Acesta a reusit sa supravietuiasca glaciatiunilor din Pleistocen, pentru a-si vedea existenta pusa in pericol de catre oamenii zilelor noastre, din cauza vanatorii irationale si a distrugerii habitatelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1737 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in tara noastra ...

Stiati ca ...  in tara noastra traieste un sarpe denumit Balaurul Roscat? Este neveninos si se catara in copaci in cautarea cuiburilor de pasari. El devine agresiv atunci cand este atacat, la fel ca sarpele de nisip.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1738 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... padurea ecuatoriala din ...

Stiati ca ...  padurea ecuatoriala din Amazonia este extrem de vasta? Ea cuprinde o suprafata de 10 ori mai mare decat cea a Frantei. Aici traiesc mai multe specii de plante si animale decat pe restul globului. Pana in prezent, au fost inventariate 15.000 de specii de animale, dintre care 8.000 erau cu totul noi pentru biologii care le-au observat. In padurea amazoniana traiesc 40% din pestii de apa dulce si 23% din pasarile de pe Terra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1739 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii care in ...

Stiati ca ...  pinguinii, care in zilele noastre masoara pana la 1 m inaltime, au avut stramosi uriasi? Astfel, exploratorii polonezi, au descoperit in insula Saymour din Antarctica, fosilele foarte bine conservate ale unor pinguini cu o inaltime de 2 metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1740 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 432 433 434

435

436 437 438 »
«

»