Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 436

Stiati ca... padurea ecuatoriala din ...

Stiati ca ...  padurea ecuatoriala din Amazonia este extrem de vasta? Ea cuprinde o suprafata de 10 ori mai mare decat cea a Frantei. Aici traiesc mai multe specii de plante si animale decat pe restul globului. Pana in prezent, au fost inventariate 15.000 de specii de animale, dintre care 8.000 erau cu totul noi pentru biologii care le-au observat. In padurea amazoniana traiesc 40% din pestii de apa dulce si 23% din pasarile de pe Terra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1741 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii care in ...

Stiati ca ...  pinguinii, care in zilele noastre masoara pana la 1 m inaltime, au avut stramosi uriasi? Astfel, exploratorii polonezi, au descoperit in insula Saymour din Antarctica, fosilele foarte bine conservate ale unor pinguini cu o inaltime de 2 metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1742 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in India vaca ...

Stiati ca ...  in India, vaca este considerata un animal sacru? In capitala tarii, New Delhi, 100 de oameni au fost angajati special pentru a se ocupa de supravegherea celor aproximativ 40.000 de vaci care se plimba pe strazi. In aceasta tara exista chiar si "case de odihna" pentru vacile batrine. Cuplurile din India care isi doresc un copil isi soptesc dorinta la urechea unei... vaci! Din acel moment, nu le mai ramane decat sa spere ca vaca le va purta noroc!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1743 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ouale de bibilica ...

Stiati ca ...  ouale de bibilica sunt mai hranitoare decat cele de gaina, iar din cauza cojii lor deosebit de tari ele se pot pastra bune de mancat aproape un an de zile?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1744 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 433 434 435

436

437 438 439 »
«

»