´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 437

Stiati ca... pentru a-si asigura ...

Stiati ca ...  pentru a-si asigura de-a lungul intregului an un anotimp calduros, berzele zboara, in fiecare toamna, din Europa pana in Colonia Capului? Interesant este ca in drumul lor indelungat ele ocolesc dificultatile pe care le-ar provoca survolarea Marii Mediteraneene, preferand sa treaca fie peste teritoriul Spania fie peste tinuturile Asiei Mici si apoi ale Africii, chiar daca aceasta distanta insumeaza peste 300.000 km. Ca si alte pasari calatoare, ele respecta cu exactitate timpul plecarii, traiectoria sa si timpul sosirii, indiferent de intemperii. Astfel, 12 ani la rand, o pereche de berze a revenit in acelasi loc al "decolarii", la aceeasi data: 29 martie, ora 9:15.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1745 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... datorita chirurgiei genetice ...

Stiati ca ...  datorita chirurgiei genetice, cercetatorii sovietici au reusit sa obtina cocosi cu pene de gaina si invers, gaini cu penaj de cocos?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1746 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in noiembrie 1961 ...

Stiati ca ...  in noiembrie 1961, asupra capitalei Pakistanului s-a abatut un nor imens de lacuste avand 16 km lungime si 7 km latime? In decurs de 7 ore, in oras nu mai exista nici macar o frunza sau un fir de iarba.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1747 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Oceanul Indian ...

Stiati ca ...  in Oceanul Indian traieste o scoica de mari dimensiuni denumita Tridacna Gigas, care de obicei, sta la mica adancime pe bancurile de corali si, deoarece valvele ei sunt enorme, populatia bastinasa le foloseste drept . . . albii?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1748 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 434 435 436

437

438 439 440 »
«

»