´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 437

Stiati ca... in tara noastra ...

Stiati ca ...  in tara noastra traieste un sarpe denumit Balaurul Roscat? Este neveninos si se catara in copaci in cautarea cuiburilor de pasari. El devine agresiv atunci cand este atacat, la fel ca sarpele de nisip.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1745 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... padurea ecuatoriala din ...

Stiati ca ...  padurea ecuatoriala din Amazonia este extrem de vasta? Ea cuprinde o suprafata de 10 ori mai mare decat cea a Frantei. Aici traiesc mai multe specii de plante si animale decat pe restul globului. Pana in prezent, au fost inventariate 15.000 de specii de animale, dintre care 8.000 erau cu totul noi pentru biologii care le-au observat. In padurea amazoniana traiesc 40% din pestii de apa dulce si 23% din pasarile de pe Terra.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1746 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pinguinii care in ...

Stiati ca ...  pinguinii, care in zilele noastre masoara pana la 1 m inaltime, au avut stramosi uriasi? Astfel, exploratorii polonezi, au descoperit in insula Saymour din Antarctica, fosilele foarte bine conservate ale unor pinguini cu o inaltime de 2 metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1747 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in India vaca ...

Stiati ca ...  in India, vaca este considerata un animal sacru? In capitala tarii, New Delhi, 100 de oameni au fost angajati special pentru a se ocupa de supravegherea celor aproximativ 40.000 de vaci care se plimba pe strazi. In aceasta tara exista chiar si "case de odihna" pentru vacile batrine. Cuplurile din India care isi doresc un copil isi soptesc dorinta la urechea unei... vaci! Din acel moment, nu le mai ramane decat sa spere ca vaca le va purta noroc!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1748 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 434 435 436

437

438 439 440 »
«

»