´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 438

Stiati ca... ouale de bibilica ...

Stiati ca ...  ouale de bibilica sunt mai hranitoare decat cele de gaina, iar din cauza cojii lor deosebit de tari ele se pot pastra bune de mancat aproape un an de zile?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1749 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in prezent mai ...

Stiati ca ...  in prezent, mai traiesc in captivitate doar 83 de exemplare ale Crocodilului filipinez (Crocodylus mindorensis)? Acesta este o specie de crocodil adaptata traiului in apele dulci ale raurilor si lacurilor din Filipine. Cu toate ca se afla sub protectia legilor din Filipine, crocodilii au avut de suferit din cauza activitatilor umane si a pescuitului cu dinamita.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1750 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... vulturii cei mai ...

Stiati ca ...  vulturii cei mai mari din zilele noastre, condorii, pot zbura la altitudini de peste 7.000 metri, deseori periclitand chiar rutele aeriene? Ei sunt de doua ori mai mari decat "Pasarile rinocer", care sunt originare din Africa si Asia de Sud si a caror obicei este sa atace avioanele ce zboara la o inaltime medie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1751 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pentru a-si asigura ...

Stiati ca ...  pentru a-si asigura de-a lungul intregului an un anotimp calduros, berzele zboara, in fiecare toamna, din Europa pana in Colonia Capului? Interesant este ca in drumul lor indelungat ele ocolesc dificultatile pe care le-ar provoca survolarea Marii Mediteraneene, preferand sa treaca fie peste teritoriul Spania fie peste tinuturile Asiei Mici si apoi ale Africii, chiar daca aceasta distanta insumeaza peste 300.000 km. Ca si alte pasari calatoare, ele respecta cu exactitate timpul plecarii, traiectoria sa si timpul sosirii, indiferent de intemperii. Astfel, 12 ani la rand, o pereche de berze a revenit in acelasi loc al "decolarii", la aceeasi data: 29 martie, ora 9:15.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1752 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 435 436 437

438

439 440 441 »
«

»