´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 438

Stiati ca... daca ar trai ...

Stiati ca ...  daca ar trai toti descendentii unei singure muste, doar in cinci luni de zile numarul lor ar fi de 7.600. 000.000 indivizi?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1749 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in fiecare an ...

Stiati ca ...  in fiecare an, in Spania si Mexic, cu ocazia sarbatorii de San Anton - protectorul animalelor, iti poti binecuvanta animalul preferat? In aceasta zi, mii de oameni se duc la biserica insotiti de animalul lor de companie. Unele animale sunt impodobite cu flori si fundite, iar in zonele rurale din Mexic fermierii cer binecuvantarea preotului inclusiv pentru viermi si insecte, cu speranta ca acesti daunatori nu le vor mai distruge recoltele.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1750 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o pasare ...

Stiati ca ...  exista o pasare care, atunci cand zboara, scoate sunete asemanatoare cu latratul unui caine? Ea se numeste Dicolof si traieste in muntii Anzi, dar si pe coastele Marii Caraibelor. Este denumita si "pasarea-sarpe" datorita formei gatului ei in timpul zborului. Localnicii o vaneaza cu greutate, impodobindu-si urechile cu penele ei pentru a-si demonstra vitejia, abilitatea si curajul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1751 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rasul se numeste ...

Stiati ca ...  rasul se numeste astfel, nu pentru ca ar fi cel mai vesel animal, cum s-ar putea crede pe baza unei etimologii populare? Aceasta denumire este de provenienta slava: rasi - rysi (in transcriptie fonetica "Y" se citeste aici "A"), numele sau stiintific fiind, de fapt, Lynx.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1752 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 435 436 437

438

439 440 441 »
«

»