´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 439

Stiati ca... gorila de munte ...

Stiati ca ...  gorila de munte (Gorila beringei beringei), descoperita abia in anul 1902, este cea mai mare specie de maimuta din lume? Un mascul doborat in anul 1966 in Camerun cantarea 266 kg. In ciuda acestor dimensiuni impresionante si a infatisarii terifiante, gorila de munte este de fapt cea mai pasnica maimuta, fiind mult mai putin agresiva decat cimpanzeii. Este un vegetarian linistit, peste 90% din dieta sa zilnica fiind alcatuita din fructe, frunze, lastari de bambus si insecte. Astazi mai supravietuiesc doar 720 de gorile de munte, populatiile lor fiind decimate de vanatoare si traficul ilegal de pui de gorila.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1753 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Muntii Rodnei ...

Stiati ca ...  in Muntii Rodnei, pe Retezat si pe culmile inalte si inzapezite traieste un rozator denumit "soarecele de zapada"? In Delta traieste un alt rozator aclimatizat in Europa - Ondatra Zibethica - vanat pentru blana sa foarte pretioasa. De asemenea, tot in tara noastra s-a aclimatizat si "cainele-jder", originar din Coreea, considerat pe vremuri un animal sacru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1754 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... animalul cu pielea ...

Stiati ca ...  animalul cu pielea cea mai groasa este hipopotamul? Epiderma acestuia masoara 5 cm in grosime si cantareste in intregime pana la un sfert de tona.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1755 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... specialistii au observat ...

Stiati ca ...  specialistii au observat ca in Delta Dunarii, in perioada migrarii pasarilor, vin urmatoarele specii: rata cu ochelari, rata fluieratoare, rata de ghiata, rata cu peruca, rata cu clopotei si rata cocosata, specii care vin din tarile calde?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1756 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 436 437 438

439

440 441 442 »
«

»