´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 440

Stiati ca... imblanzitorii de serpi ...

Stiati ca ...  imblanzitorii de serpi folosesc o metoda speciala pentru a face nevatamatoare cele mai periculoase reptile? Savantul francez A. Chevalier a descris-o intr-o lucrare tiparita doar in zece exemplare, a carui pret - neinsemnat la aparitie - a ajuns sa fie extrem de ridicat. La o licitatie care a avut loc in San Francisco, un asemenea exemplar al primei editii a fost evaluat in aur, directorul faimosului circ "Globus Live", platind o suma echivalenta cu greutatea in aur a exemplarului amintit. Metoda speciala utilizata de imbanzitorii de serpi consta in cufundarea capului reptilei intr-o fiertura preparata din cateva buruieni apartinand speciei plantei denumita "Laptele Cainelui". Gingiile serpilor se imbolnavesc din aceasta cauza si glandele pe care le adapostesc nu mai pot da drumul veninului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1757 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... elefantii sunt imuni ...

Stiati ca ...  elefantii sunt imuni la trasnete si, in general, la descarcari electrice?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1758 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai lung ...

Stiati ca ...  cel mai lung animal actual este un vireme marin Lineus Longissimus care traieste in apele litorale ale Marii Nordului? In 1864 a fost gasit un exemplar de 54 m.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1759 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... brazilienii au o ...

Stiati ca ...  brazilienii au o sursa naturala foarte curioasa: este vorba de gandacul numit Pyrophorus Noctilucus, care este prins de localnici si pus in diverse cutiute transparente pentru a-i folosi ca lanterna datorita luminii pe care o emite? Tot aici mai traiesc gandacii aurii - Buprestide - care sunt intrebuintati ca podoabe. Din aripile fluturilor din speciile Uranide si Morphini , viu si variat colorate, pictorii confectioneaza tablouri ce se vand cu mii de dolari bucata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1760 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 437 438 439

440

441 442 443 »
«

»