´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 441

Stiati ca... in Muntii Rodnei ...

Stiati ca ...  in Muntii Rodnei, pe Retezat si pe culmile inalte si inzapezite traieste un rozator denumit "soarecele de zapada"? In Delta traieste un alt rozator aclimatizat in Europa - Ondatra Zibethica - vanat pentru blana sa foarte pretioasa. De asemenea, tot in tara noastra s-a aclimatizat si "cainele-jder", originar din Coreea, considerat pe vremuri un animal sacru.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1761 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... animalul cu pielea ...

Stiati ca ...  animalul cu pielea cea mai groasa este hipopotamul? Epiderma acestuia masoara 5 cm in grosime si cantareste in intregime pana la un sfert de tona.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1762 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... specialistii au observat ...

Stiati ca ...  specialistii au observat ca in Delta Dunarii, in perioada migrarii pasarilor, vin urmatoarele specii: rata cu ochelari, rata fluieratoare, rata de ghiata, rata cu peruca, rata cu clopotei si rata cocosata, specii care vin din tarile calde?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1763 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... imblanzitorii de serpi ...

Stiati ca ...  imblanzitorii de serpi folosesc o metoda speciala pentru a face nevatamatoare cele mai periculoase reptile? Savantul francez A. Chevalier a descris-o intr-o lucrare tiparita doar in zece exemplare, a carui pret - neinsemnat la aparitie - a ajuns sa fie extrem de ridicat. La o licitatie care a avut loc in San Francisco, un asemenea exemplar al primei editii a fost evaluat in aur, directorul faimosului circ "Globus Live", platind o suma echivalenta cu greutatea in aur a exemplarului amintit. Metoda speciala utilizata de imbanzitorii de serpi consta in cufundarea capului reptilei intr-o fiertura preparata din cateva buruieni apartinand speciei plantei denumita "Laptele Cainelui". Gingiile serpilor se imbolnavesc din aceasta cauza si glandele pe care le adapostesc nu mai pot da drumul veninului.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1764 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 438 439 440

441

442 443 444 »
«

»