Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 441

Stiati ca... cel mai lung ...

Stiati ca ...  cel mai lung animal actual este un vireme marin Lineus Longissimus care traieste in apele litorale ale Marii Nordului? In 1864 a fost gasit un exemplar de 54 m.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1761 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... brazilienii au o ...

Stiati ca ...  brazilienii au o sursa naturala foarte curioasa: este vorba de gandacul numit Pyrophorus Noctilucus, care este prins de localnici si pus in diverse cutiute transparente pentru a-i folosi ca lanterna datorita luminii pe care o emite? Tot aici mai traiesc gandacii aurii - Buprestide - care sunt intrebuintati ca podoabe. Din aripile fluturilor din speciile Uranide si Morphini , viu si variat colorate, pictorii confectioneaza tablouri ce se vand cu mii de dolari bucata.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1762 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... populatiile balenei au ...

Stiati ca ...  populatiile balenei au fost vanate salbatic, fara nici o restrictie, in secolele 19 si 20 de catre Franta, Rusia, Anglia, Statele Unite, Japonia si Norvegia? Interzicerea vanatorii balenei gri vestice s-a votat inca din anul 1947 de catre International Whaling Comision.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1763 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dintre cele 100 ...

Stiati ca ...  dintre cele 100 de balene gri vestice (Esrichtiius robustus) care au reusit sa supravietuiasca deceniilor de masacre irationale, doar 23 de exemplare sunt femele reproducatoare? Singurul loc cunoscut de hranire este situat de-a lungul coastelor insulei Sakhalin si a fost anexat recent de catre companiile petroliere. Zona respectiva este insa afectata de activitatile de prospectare a zacamintelor de petrol, traficul navelor, elicopterelor si al avioanelor precum si de dispozitivele care foreaza in cautarea petrolului. In conditiile actuale, cetaceele de peste 3 tone greutate nu mai au conditii proprii de hrana, imperechere si crestere a puilor!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1764 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 438 439 440

441

442 443 444 »
«

»