Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 443

Stiati ca... mult timp s-a ...

Stiati ca ...  mult timp s-a crezut ca serpii sunt sensibili la muzica, executand unduirile binecunoscute la auzul unor melodii? De curand, s-a demonstrat ca ceea ce ii fascineaza, cand li se canta din fluier, este jocul degetelor interpretului. De altfel, imblanzitorii de serpi, folosesc adesea in locul fluierului, un simplu betisor, care nu scoate niciun sunet.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1769 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... hienele sunt singurele ...

Stiati ca ...  hienele sunt singurele animale salbatice care se nasc cu o dentitie completa? Totodata, ele vin pe lume cu ochii deschisi si se pot misca imediat pe picioare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1770 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista animale care ...

Stiati ca ...  exista animale care emit ultrasunete cu ajutorul carora isi pot gasi cu usurinta hrana? Astfel marsuinul, un mamifer asemanator delfinului, produce unde ultrasonore cu o frecventa de 70.000 de Hz, cu ajutorul lor detectand bancurile de pesti din apropiere, iar balenele, cand aud aceste semnale, fug din calea dusmanului lor. Pe acest fapt se bazeaza vanatorii de balene care le fugaresc, folosind ultrasunete; complet obosite, balenele se vaneaza mai usor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1771 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... apicultorii pasionati au ...

Stiati ca ...  apicultorii pasionati au observat ca albina care a descoperit flori cu nectar atrage atentia celorlalte albine descriind anumite figuri la intoarcerea in stup? Acest mod original de comunicatie denumit "dansul albinelor" este diferit la fiecare familie de albine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1772 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 440 441 442

443

444 445 446 »
«

»