´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 443

Stiati ca... exista animale care ...

Stiati ca ...  exista animale care emit ultrasunete cu ajutorul carora isi pot gasi cu usurinta hrana? Astfel marsuinul, un mamifer asemanator delfinului, produce unde ultrasonore cu o frecventa de 70.000 de Hz, cu ajutorul lor detectand bancurile de pesti din apropiere, iar balenele, cand aud aceste semnale, fug din calea dusmanului lor. Pe acest fapt se bazeaza vanatorii de balene care le fugaresc, folosind ultrasunete; complet obosite, balenele se vaneaza mai usor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1769 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... apicultorii pasionati au ...

Stiati ca ...  apicultorii pasionati au observat ca albina care a descoperit flori cu nectar atrage atentia celorlalte albine descriind anumite figuri la intoarcerea in stup? Acest mod original de comunicatie denumit "dansul albinelor" este diferit la fiecare familie de albine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1770 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rechinul de Gange ...

Stiati ca ...  rechinul de Gange (Glyphis gangeticus) este o specie rara de rechin, una dintre putinile adaptate sa traiasca in mediu de apa dulce? Rechinul de Gange traieste exclusiv in apele fluviului Gange din India unde are reputatia unui adevarat mancator de oameni. Cercetatorii indieni care i-au studiat obiceiurile si modul de viata au descoperit insa ca acesta este un animal inofesiv, fiind confundat deseori cu ruda sa, rechinul-taur, care este un adevarat pericol pentru cei care se scalda in apele Gangelui. Este o specie periclitata datorita pescuirii sale in vederea extragerii uleiului din ficat de rechin si din cauza poluarii excesive a apelor Gangelui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1771 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... odiseea unui urangutan ...

Stiati ca ...  odiseea unui urangutan a impresionat pe directorul unei gradini zoologice din Singapore, care i-a dat azil dupa ce cutreierase luni de zile pe un vapor, deoarece autoritatile vamale din diferite porturi i-au refuzat debarcarea sub motiv ca "nu avea nationalitate"?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1772 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 440 441 442

443

444 445 446 »
«

»