Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 444

Stiati ca... rechinul de Gange ...

Stiati ca ...  rechinul de Gange (Glyphis gangeticus) este o specie rara de rechin, una dintre putinile adaptate sa traiasca in mediu de apa dulce? Rechinul de Gange traieste exclusiv in apele fluviului Gange din India unde are reputatia unui adevarat mancator de oameni. Cercetatorii indieni care i-au studiat obiceiurile si modul de viata au descoperit insa ca acesta este un animal inofesiv, fiind confundat deseori cu ruda sa, rechinul-taur, care este un adevarat pericol pentru cei care se scalda in apele Gangelui. Este o specie periclitata datorita pescuirii sale in vederea extragerii uleiului din ficat de rechin si din cauza poluarii excesive a apelor Gangelui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1773 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... odiseea unui urangutan ...

Stiati ca ...  odiseea unui urangutan a impresionat pe directorul unei gradini zoologice din Singapore, care i-a dat azil dupa ce cutreierase luni de zile pe un vapor, deoarece autoritatile vamale din diferite porturi i-au refuzat debarcarea sub motiv ca "nu avea nationalitate"?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1774 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista o pasare ...

Stiati ca ...  exista o pasare care, de doua ori pe an, face naveta intre zona arctica si Antarctica, parcurgand 17.000 de km, zbor pe care-l efectueaza datorita schimbarii temperaturii? Este vorba de pescarusul cu capul negru - Sterna Macrura - care isi cloceste ouale in zona arctica si apoi, in timpul verii sudice, pleaca spre Antarctica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1775 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Cairo exista ...

Stiati ca ...  in Cairo exista cea mai mare gradina zoologica din lume, intinsa pe 34 de hectare, unde traiesc 4.000 de animale subimpartite in 365 de specii, exact cate zile are anul? Gardienii ce pazesc aceasta gradina sunt 300 la numar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1776 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 441 442 443

444

445 446 447 »
«

»