´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 444

Stiati ca... exista o pasare ...

Stiati ca ...  exista o pasare care, de doua ori pe an, face naveta intre zona arctica si Antarctica, parcurgand 17.000 de km, zbor pe care-l efectueaza datorita schimbarii temperaturii? Este vorba de pescarusul cu capul negru - Sterna Macrura - care isi cloceste ouale in zona arctica si apoi, in timpul verii sudice, pleaca spre Antarctica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1773 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Cairo exista ...

Stiati ca ...  in Cairo exista cea mai mare gradina zoologica din lume, intinsa pe 34 de hectare, unde traiesc 4.000 de animale subimpartite in 365 de specii, exact cate zile are anul? Gardienii ce pazesc aceasta gradina sunt 300 la numar.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1774 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... una din scoicile ...

Stiati ca ...  una din scoicile cele mai mari este Pinna Nobilis, care traieste infundata in malul marilor calde? Pe valvele ei se aseaza diverse alge si colonii de animale marine, ea fixandu-se pe fundul apei cu ajutorul unor fire matasoase, fire pe care locuitorii din antichitate si evul mediu le foloseau la confectionarea unor tesaturi asemanatoare cu matasea. Aceasta matase naturala se numea "byssus" si era vanduta la preturi foarte mari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1775 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... dihorul cu labe ...

Stiati ca ...  dihorul cu labe negre (Mustela nigripes), cu toate ca este singura specie de dihor care traieste in America de Nord, detine si tristul record de a fi cea mai rara specie de mustelida? Dihorii actuali traiesc pe o suprafata care se intinde pe doar 2% din habitatul lor original. Fermierii americani s-au lansat la jumatatea secolului trecut intr-o adevarata campanie de exterminare a acestor dihori, folosind in acest sens orice mijloace, de la capcane si otrava, la inundarea galeriilor si folosirea cainilor de tip terrier. In prezent, un grup de zoologi entuziasti a lansat un program de salvare a dihorului cu labe negre si spera ca in urmatorii ani numarul lor sa creasca la circa 1.500 exemplare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1776 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 441 442 443

444

445 446 447 »
«

»