´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 445

Stiati ca... austriacul Otto Luger ...

Stiati ca ...  austriacul Otto Luger, mare amator de pesti, a hotarat sa domesticeasca un card de pastravi? El venea deseori pe malul unui rau de munte si aducea hrana pestilor, reusind sa se imprieteneasca cu ei. Ba, mai mult, le-a dat si nume pastravilor. Era suficient ca dresorul sa strige numele unui peste, pentru ca el sa vina imediat. Luger i-a invatat sa sara peste bat, sa treaca printr-un inel, sa scoata viermi dintr-un pahar. Recent, el a fost invitatul unei emisiuni a televiziunii germane, realizata in direct. Succesul a fost rasunator, dresorului propunandu-i-se cate un contract la delfinariu, la un circ si la gradina zoologica.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1777 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... durata vietii albinelor ...

Stiati ca ...  durata vietii albinelor depinde de varsta si de starea "doicilor" care le hranesc atunci cand se afla in stare de larva? Se cunoaste ca o albina nascuta intr-o familie mai puternica va trai mai mult decat o albina nascuta intr-o familie slaba.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1778 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... oamenii de stiinta ...

Stiati ca ...  oamenii de stiinta au descoperit ca, in verile foarte toride, nectarul anumitor flori incepe sa fermenteze? Albinele care recolteaza acest nectar reusesc apoi cu greu sa-si mai regaseasca stupul si nu sunt prea bine primite de suratele lor! Din cate se pare, pana si albinele se imbata!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1779 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... tigrul Siberian Panthera ...

Stiati ca ...  tigrul Siberian (Panthera tigris altaica), cunoscut si sub numele de tigru de Amur sau tigru manciurian, reprezinta cea mai mare felina din prezent? Arealul sau original cuprindea padurile intinse din nord-estul Chinei, estul Siberiei, peninsula coreeana si Mongolia. Astazi nu mai este intalnit decat intr-o mica rezervatie din China si in zona dintre raul Ussuri si fluviul Amur. Marele tigru din codrii inghetati ai Siberiei este in prezent periclitat de taierea accelerata a padurilor si de braconaj. Chinezii platesc sute de mii de dolari pentru un cadavru de tigru de la care folosesc orice parte a corpului pentru retetele medicinei traditionale chineze. Cercetatorii rusi, in colaborare cu cei americani, au declarat ca la nivelul anului 2007 traiau in estul Siberiei intre 480 si 520 de exemplare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1780 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 442 443 444

445

446 447 448 »
«

»