´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 447

Stiati ca... durata vietii albinelor ...

Stiati ca ...  durata vietii albinelor depinde de varsta si de starea "doicilor" care le hranesc atunci cand se afla in stare de larva? Se cunoaste ca o albina nascuta intr-o familie mai puternica va trai mai mult decat o albina nascuta intr-o familie slaba.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1785 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... oamenii de stiinta ...

Stiati ca ...  oamenii de stiinta au descoperit ca, in verile foarte toride, nectarul anumitor flori incepe sa fermenteze? Albinele care recolteaza acest nectar reusesc apoi cu greu sa-si mai regaseasca stupul si nu sunt prea bine primite de suratele lor! Din cate se pare, pana si albinele se imbata!

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1786 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... tigrul Siberian Panthera ...

Stiati ca ...  tigrul Siberian (Panthera tigris altaica), cunoscut si sub numele de tigru de Amur sau tigru manciurian, reprezinta cea mai mare felina din prezent? Arealul sau original cuprindea padurile intinse din nord-estul Chinei, estul Siberiei, peninsula coreeana si Mongolia. Astazi nu mai este intalnit decat intr-o mica rezervatie din China si in zona dintre raul Ussuri si fluviul Amur. Marele tigru din codrii inghetati ai Siberiei este in prezent periclitat de taierea accelerata a padurilor si de braconaj. Chinezii platesc sute de mii de dolari pentru un cadavru de tigru de la care folosesc orice parte a corpului pentru retetele medicinei traditionale chineze. Cercetatorii rusi, in colaborare cu cei americani, au declarat ca la nivelul anului 2007 traiau in estul Siberiei intre 480 si 520 de exemplare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1787 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... unul din cele ...

Stiati ca ...  unul din cele mai mari exemplare de balena, pescuit pana acum, avea lungimea de 31 de metri si cantarea 100.000 de kilograme? Un asemenea monstru marin a fost prins cu harpoane si capturat dupa sase ore de vanatoare, timp in care au tras dupa el doua baleniere cu motoarele in functiune.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1788 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 444 445 446

447

448 449 450 »
«

»