´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 449

Stiati ca... in Australia traieste ...

Stiati ca ...  in Australia traieste o pasare numita pilorneul satinat? Masculul manifesta o particularitate deosebita. El isi exprima afectiunea culegand cele mai frumoase flori, pe care le aduce la cuib consoartei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1793 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ocupandu-se decenii la ...

Stiati ca ...  ocupandu-se decenii la rand cu studiul comportamentului maimutelor, profesorul japonez Miyadi, de la universitatea din Kyoto a identificat pana acum, 30 de sunete diferite, avand, pentru aceste animale, tot atatea semnificatii deosebite? Dovada acestei afirmatii a constituit-o urmatorul experiment: unor maimute, sunetele inregistrate pe banda de magnetofon cu ocazia apropierii unui nor de furtuna, au fost reproduse a doua zi - pe un timp frumos - determinand grupul de animale sa se refugieze la adapost. Receptionasera, deci, semnalele de alarma.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1794 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... matca este intotdeauna ...

Stiati ca ...  matca este intotdeauna insotita de o suta de albine, care ii mangaie mereu abdomenul, distribuind substanta "de matca" familiei intregi, care o percepe si se comporta normal? Cand aceasa substanta lipseste sau se diminueaza, albinele se nelinistesc si cladesc imediat botci pentru cresterea unor matci tinere.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1795 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... una din particularitatile ...

Stiati ca ...  una din particularitatile satului Kluki din Polonia o constituie caii incaltati cu saboti din lemn pentru a putea circula lesne pe terenurile mlastinoase din aceasta regiune?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1796 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 446 447 448

449

450 451 452 »
«

»