´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 450

Stiati ca... pasarea Colibri cea ...

Stiati ca ...  pasarea Colibri, cea mai mica pasare din lume, este atat de . . . "mare" incat incape, cu cei sase pui ai sai, intr-o lingura de supa? Sunt identificate pana in prezent 319 specii de pasari colibri, cea mai "uriasa" are 23 de centimetri lungime si 20 de grame greutate, iar cea mai pitica are 25 de milimetri si doua grame greutate. Pasarea musca, cea mai mica dintre speciile colibri, este de o voiciune neintrecuta. Aripile ei bat de 50-2.000 de ori pe secunda, dupa situatia in care se afla (zbor normal, de vanatoare, de lupta). Inima sa bate de 500 de ori pe minut in mod normal, iar in timpul zborului de vanatoare de 1.200 de ori. Pasarea colibri este singura din lume care poate zbura in toate felurile: vertical, orizontal, pe spate, in parti, in zig-zag, inainte si inapoi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1797 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... condorul Californian Gymnogyps ...

Stiati ca ...  condorul Californian (Gymnogyps californianus) este o pasare care se hraneste exclusiv cu cadavre, nefiind capabila sa prinda si sa ucida prada vie? Acesta se mai intalneste in libertate doar in zona Marelui Canion si in muntii de pe coasta de vest a statului California. Cu toate ca este o specie longeviva, cu durata medie de viata de 50 de ani, are de suferit din cauza braconajului, otravirii cu plumb si a distrugerii habitatului, supravietuind, in prezent, un numar total de doar 332 de condori dintre care 152 isi duc viata in libertate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1798 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cainele de la ...

Stiati ca ...  cainele de la circ care stie sa socotesca este dresat cu ultrasunete? In momentul in care animalul se apropie de tablita cu rezultatul exact al adunarii sau scaderii aude semnalul emis de fluierul ultrasonic aflat in buzunarul dresorului

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1799 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in Australia traieste ...

Stiati ca ...  in Australia traieste o pasare numita pilorneul satinat? Masculul manifesta o particularitate deosebita. El isi exprima afectiunea culegand cele mai frumoase flori, pe care le aduce la cuib consoartei.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1800 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 447 448 449

450

451 452 453 »
«

»