Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 462

Stiati ca... singurul animal care ...

Stiati ca ...  singurul animal care nu poate sari este elefantul? El poate mirosi apa de la 4 km distanta, iar simtul vizual, care este slab dezvoltat, este compensat de cel audiviv si olfactiv.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1845 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... binecunoscuta camila poate ...

Stiati ca ...  binecunoscuta camila poate pierde jumatate din masa corpului, fara ca acest lucru sa aiba consecinte negative grave asupra organismului? Insa, daca se intampla acest lucru cu alte animale, multe dintre ele mor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1846 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cele mai mici ...

Stiati ca ...  cele mai mici primate traiesc in Amazon si au dimensiunea unei jumatati de palma a unui barbat adult? Acestea sunt o specie de maimute aflata pe cale de disparitie.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1847 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... asa numitul vanator ...

Stiati ca ...  asa numitul vanator de trufe este cainele? Acesta trebuie sa fie foarte bine dresat in acest scop, costul unui astfel de caine se ridica la aproximativ 5.000 de euro, dar nu este de mirare, avand in vedere faptul ca un kilogram de trufe este evaluat si la 3.000 de euro. In timpul cautarii, cainele adulmeca solul, iar in momentul in care simte mirosul trufelor, scormoneste in pamant 20 sau chiar 70 de cm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1848 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 459 460 461

462

463 464 465 »
«

»