´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 463

Stiati ca... o echipa de ...

Stiati ca ...  o echipa de oameni de stiinta a descoperit in Brazilia un adevarat oras subteran, construit de furnici? Acesta era abandonat, insa cercetatorii au fost uimiti de complexitatea incredibila a orasului, care cuprindea drumuri si gradini. Oamenii de stiinta sunt de parere ca acest megalopolis a adapostit la un moment dat cea mai mare colonie de furnici din lume, insa nimeni nu stie de ce au plecat furnicile si ce a provocat acest abandon. Asezarea avea gauri la suprafata care fusesera facute de furnici pentru a fi folosite ca niste surse de aer conditionat. Oamenii de stiinta au scos la suprafata orasul incredibil si l-au descris ca "echivalentul furnicilor pentru Marele Zid Chinezesc". Fiecare insecta a trebuit sa care in continuu bucati de pamant, care cantareau mult mai mult decat propria lor greutate, pe o distanta care pentru om echivaleaza cu 800 de metri. In total, furnicile au excavat aproximativ 40 de tone de pamant pentru a crea labirinturile. Acestea au fost construite in asa fel incat sa ofere cea mai buna ventilatie si sa asigure cele mai scurte rute de transport.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1849 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... leul alb este ...

Stiati ca ...  leul alb este animalul de companie cel mai scump din lume deoarece este un genotip foarte rar intalnit? Un pui costa peste 100.000 de dolari, iar o blana poate ajunge si la 200.000 de dolari. Cele mai multe exemplare sunt achizitionate pe cai ilegale din Africa de Sud. Organizatiile pentru protectia animalelor se chinuie de ani de zile sa treaca leul alb pe lista speciilor amenintate cu disparitia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1850 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cimpanzeii traiesc in ...

Stiati ca ...  cimpanzeii traiesc in Africa Centrala si de Vest, in savana deschisa sau in jungla, fiind regasiti intotdeauna in apropierea copacilor? Traiesc in comunitati de 15-20 de membri, in care puii stau impreuna cu mamele mai mult de 10 ani si de multe ori chiar pastreaza legatura pe viata cu acestea. Interesant in ceea ce-i priveste pe cimpanzei este faptul ca sunt cele mai apropiate "rude" ale omului, fiind capabile sa scoata 31 de sunete diferite, in functie de expresia faciala pe care o au in diferite momente. Mai mult decat atat, cimpanzeii au dat dovada de multa inteligenta, fiind capabili sa se recunoasca in oglinda, spre deosebire de alte maimute. Pretul unui cimpanzeu variaza intre: 60000 - 65000 dolari americani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1851 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... Hyacinth Macaw sau ...

Stiati ca ...  Hyacinth Macaw" sau "Papagalul zambila", este cel mai mare si mai impresionant papagal din lume, ajungand pana la lungimea de un metru si greutatea de 1600 grame. Penajul magnific al acestor papagali este predominant albastru profund, de cobalt. In lumina naturala, capul pare a avea o nuanta mai deschisa de albastru si are o calitate aproape irizata. Coada lunga si conica, precum si penajul de pe fetele interne ale aripilor sunt de culoare neagra, lucioasa, iar ochii sunt maron, cu inele galben intens. Frumusetea si temperamentul remarcabil al acestor pasari atrag aprecierea tuturor iubitorilor de animale dar si de frumos. Aria de raspandire a acestui papagal include Brazilia, partea estica a Boliviei si nord-estul extrem al Paraguayului. Din pacate numarul speciei este in continua scadere datorita braconajului, precum si dezvoltarii habitatului uman, care a distrus arborii in care acestia isi faceau cuiburi. Estimarile recente arata ca numarul exemplarelor din salbaticie variaza intre 2500 si 5000. Pretul unui Macaw variaza intre: 6500 - 12000 dolari americani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1852 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 460 461 462

463

464 465 466 »
«

»