´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 464

Stiati ca... asa numitul vanator ...

Stiati ca ...  asa numitul vanator de trufe este cainele? Acesta trebuie sa fie foarte bine dresat in acest scop, costul unui astfel de caine se ridica la aproximativ 5.000 de euro, dar nu este de mirare, avand in vedere faptul ca un kilogram de trufe este evaluat si la 3.000 de euro. In timpul cautarii, cainele adulmeca solul, iar in momentul in care simte mirosul trufelor, scormoneste in pamant 20 sau chiar 70 de cm.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1853 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... porcii si cainii ...

Stiati ca ...  porcii si cainii simt trufele chiar de la o departare de 100 de metri? Parfumul lor poate fi perceput si de om de la o distanta de 50 de metri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1854 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... specia furnicilor taietoare ...

Stiati ca ...  specia furnicilor taietoare de frunze este considerata a doua cea mai complexa societate din lume, dupa cea umana?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1855 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o echipa de ...

Stiati ca ...  o echipa de oameni de stiinta a descoperit in Brazilia un adevarat oras subteran, construit de furnici? Acesta era abandonat, insa cercetatorii au fost uimiti de complexitatea incredibila a orasului, care cuprindea drumuri si gradini. Oamenii de stiinta sunt de parere ca acest megalopolis a adapostit la un moment dat cea mai mare colonie de furnici din lume, insa nimeni nu stie de ce au plecat furnicile si ce a provocat acest abandon. Asezarea avea gauri la suprafata care fusesera facute de furnici pentru a fi folosite ca niste surse de aer conditionat. Oamenii de stiinta au scos la suprafata orasul incredibil si l-au descris ca "echivalentul furnicilor pentru Marele Zid Chinezesc". Fiecare insecta a trebuit sa care in continuu bucati de pamant, care cantareau mult mai mult decat propria lor greutate, pe o distanta care pentru om echivaleaza cu 800 de metri. In total, furnicile au excavat aproximativ 40 de tone de pamant pentru a crea labirinturile. Acestea au fost construite in asa fel incat sa ofere cea mai buna ventilatie si sa asigure cele mai scurte rute de transport.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1856 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 461 462 463

464

465 466 467 »
«

»