Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 474

Stiati ca... broastele exista in ...

Stiati ca ...  broastele exista in multe forme si culori prin toata lumea exceptand Antartica? O limba de broasca lunga, lipicioasa este atasata de gura sa, si ca o amprenta caracteristica, broasca poate sa-si arunce limba pentru a-si captura prada cu o viteza uluitoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1893 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pisica pescar este ...

Stiati ca ...  pisica pescar este un animal raspandit in India, Sri Lanka, in toata Burma, peninsula Thai si Indonezia? Pisica pescar cantareste pana la 13 kg (29 lb) si creste pana la aproape 1 m in lungime. Prinde pestele cu labele de pe marginea apei, sau se scufunda in apa pentru a prinde pestele cu falcile. Mai vaneaza si caprioare tinere si porci salbatici mici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1894 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... garanuuga sau gazela ...

Stiati ca ...  garanuuga sau "gazela girafa" este intalnita in estul Africii? O glanda preorbitala din fata ochilor secreta o substanta ca o smoala care este depusa pe crengi pentru a marca teritoriul. Se ridica pe picioarele din spate pentru a ajunge la tufisurile inalte, folosind picioarele din fata pentru a trage ramurile mai inalte. Garanuuga nu mananca iarba si nici nu are nevoie de apa intrucat preiau suficienta din plantele pe care le mananca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1895 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... oaia Dalli este ...

Stiati ca ...  oaia Dalli este un animal subarctic si arctic, ce traieste pe varfurile alpine, piscuri si creste, pante stancoase; berbecul are 90 cm pana la umar si cantareste 110 kg? Este singura ovina salbatica alba din lume. Oaia Dalli are o blana bogata ce-i protejeaza corpul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1896 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 471 472 473

474

475 476 477 »
«

»