´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 475

Stiati ca... elefantul african este ...

Stiati ca ...  elefantul african este cel mai mare mamifer in viata de pe pamant? Trompa musculoasa serveste ca nas, mana, picior suplimentar, dispozitiv de semnalizare si unealta pentru adunarea mancarii. Cu 40 000 de muschi, trompa face miscarile ca si cum ar culege oua.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1897 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broastele exista in ...

Stiati ca ...  broastele exista in multe forme si culori prin toata lumea exceptand Antartica? O limba de broasca lunga, lipicioasa este atasata de gura sa, si ca o amprenta caracteristica, broasca poate sa-si arunce limba pentru a-si captura prada cu o viteza uluitoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1898 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pisica pescar este ...

Stiati ca ...  pisica pescar este un animal raspandit in India, Sri Lanka, in toata Burma, peninsula Thai si Indonezia? Pisica pescar cantareste pana la 13 kg (29 lb) si creste pana la aproape 1 m in lungime. Prinde pestele cu labele de pe marginea apei, sau se scufunda in apa pentru a prinde pestele cu falcile. Mai vaneaza si caprioare tinere si porci salbatici mici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1899 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... garanuuga sau gazela ...

Stiati ca ...  garanuuga sau "gazela girafa" este intalnita in estul Africii? O glanda preorbitala din fata ochilor secreta o substanta ca o smoala care este depusa pe crengi pentru a marca teritoriul. Se ridica pe picioarele din spate pentru a ajunge la tufisurile inalte, folosind picioarele din fata pentru a trage ramurile mai inalte. Garanuuga nu mananca iarba si nici nu are nevoie de apa intrucat preiau suficienta din plantele pe care le mananca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 1900 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 472 473 474

475

476 477 478 »
«

»