´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 48

Stiati ca... exista nu mai ...

Stiati ca ...  exista nu mai putin de 920.000 de insecte, 6.000 de reptile, 6.723 de amfibieni si 4.260 de mamifere pe pamant? La majoritatea speciilor, masculul este mai mare decat femela. Nu si in cazul anacondelor, unde lucrurile stau exact pe dos: femela este de 3 pana la 5 ori mai mare decat masculul.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 189 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermii panglica Baseodiscus ...

Stiati ca ...  viermii panglica (Baseodiscus hemprichii) sunt cele mai lungi animale din lume? La unele specii de viermi panglica procesul de inmultire este de-a dreptul bizar. "Din moment ce femela nu dispune de canal al nasterii, actul de a face urmasi este cel putin brutal: copiii rup gonadele mamei, penetreaza peretele intestinal si ies prin anus".

Curiozitati: Curiozitatea numarul 190 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... papilele gustative ale ...

Stiati ca ...  papilele gustative ale fluturilor se afla pe picioruse? Astfel isi cauta frunzele cele mai potrivite, pe care sa poata depune oua si care sa poate fi apoi consumate de omizi.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 191 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rechinii au mirosul ...

Stiati ca ...  rechinii au mirosul foarte bine dezvoltat si sunt capabili sa detecteze un strop de sange intr-un milion de stropi de apa? Daca se ranesc, se vindeca foarte rapid. Rareori raman cu cicatrice si sunt rezistenti la tumori.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 192 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 45 46 47

48

49 50 51 »
«

»