´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 509

Stiati ca... speciile de pesti ...

Stiati ca ...  speciile de pesti cunoscute pana in acest moment de oameni reprezinta mai bine de jumatate din numarul de vertebrate existente pe glob? Exista peste 28.000 de specii de pesti in lume.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2033 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pestele spada vela ...

Stiati ca ...  pestele spada (vela) este cel mai rapid dintre toti pestii marini? El poate atinge o viteza de 30 m pe secunda, ceea ce inseamna 109 km pe ora.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2034 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in apele Oceanului ...

Stiati ca ...  in apele Oceanului Pacific traieste pestisorul Mixima care are 4 inimi, dispuse in organism cu functii separate? una pentru partea superioara a corpului si celelalte pentru organele digestive, muschi si coada. Poate trai mai multe luni fara hrana si se apara de dusmani, secretand substante "fumigene", in care se ascunde.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2035 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cimpanzeul este maimuta ...

Stiati ca ...  cimpanzeul este maimuta cea mai inteligenta, fiind favoritul studiilor asupra capacitatilor intelectuale, precum si al gradinilor zoologice? Majoritatea cimpanzeilor traiesc in muntii si padurile din Africa, hranindu-se cu fructe, plante, deseori cu pui de mistreti sau puii altor mici animale si, ocazional, cu termite. Cimpanzeii inteleg foarte usor limbajul international al semnelor, existand exemplare care, invatate de oameni, pot vorbi cu acestia prin cel putin 200-300 de semne.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2036 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 506 507 508

509

510 511 512 »
«

»