´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 51

Stiati ca... vulpea polara este ...

Stiati ca ...  vulpea polara este omnivora? Se hraneste cu iepuri polari, pesti, soareci, veverite si fructe de padure, in special in perioada verii. In timpul iernii, mananca resturile lasate lupi sau de ursii polari (daca nu poate sa vaneze). Sapa gauri in pamant in care depoziteaza mancarea. Exemplarele care traiesc in zona de coasta consuma ouale pasarilor marine sau chiar puii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 201 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... vulpea polara naparleste ...

Stiati ca ...  vulpea polara naparleste de cel putin doua ori pe an? Acest lucru o ajuta sa se camufleze in mediul aflat intr-o schimbare continua.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 202 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cartita cu nasul-stea ...

Stiati ca ...  cartita cu nasul-stea isi ia denumirea de la faptul ca acest tip de cartita are un nas mic in forma stealara? El traieste in zone joase si umede din nordul Canadei. Este foarte usor de recunoscut in natura, din cauza celor 11 perechi de apendice carnoase din jurul nasului mic si roz, de aici si denumirea de cartita cu nasul-stea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 203 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... markhor sau capra ...

Stiati ca ...  markhor sau capra falconeri este un animal care se gaseste in zonele muntoase putin accesibile din Afganistan, Pakistan, nordul Indiei, Uzbekistan si Tajikistan? Potrivit rapoartelor publicate de IUCN (International Union for Conservation of Nature), specia este pe cale de disparitie. Acum, se speculeaza ca in salbaticie ar mai exista doar 2.500 de indivizi maturi, insa populatia scade de la o generatie la alta cu 20%. Traind in grupuri restranse de aproximativ 3 membri, ei sunt activi mai mult dimineata foarte devreme sau seara tarziu. in general, masculul este solitar, exceptie facand perioadele de imperechere. Aspectul lor fizic este de-a dreptul impunator si uimitor, ei avand coarnele spiralate si blana lunga in zona barbiei, a pieptului si a cozii. Totodata, Markhor-ul este animalul national al Pakistanului, iar folclorul sustine ca el poate omori si consuma un sarpe, cu toate ca el este un ierbivor (care uneori se suie in arbori pentru a putea manca multe frunze). Atunci cand el mesteca iar mancarea regurgitata, elimina pe gura o substanta ca o spuma care ajunge pe pamant si se usuca. Localnicii cauta aceasta spuma intarita considerand ca ea poate extrage veninul de sarpe din rani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 204 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 48 49 50

51

52 53 54 »
«

»