Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 513

Stiati ca... magarul a fost ...

Stiati ca ...  magarul a fost un animal salbatic pana la domesticirea acestuia de catre egipteni? Scopul pentru care a fost domesticit era sa care diferite lucruri.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2049 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... o camila poate ...

Stiati ca ...  o camila poate merge 5-7 zile consumand putina hrana si apa sau chiar deloc si isi poate pierde un sfert din greutatea de 700 de kg fara ca organismul sa dea semne de slabiciune?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2050 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... mangustele sunt imune ...

Stiati ca ...  mangustele sunt imune la veninul serpilor? Din acest motiv a fost imblanzita pentru a prinde serpi veninosi. Hrana preferata a mangustei vargate sunt gandacii si larvele si pupele fluturilor. Ele sunt extrem de galagioase, producand 10 tipuri diferite de sunete.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2051 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in prezent rasul ...

Stiati ca ...  in prezent rasul este cea mai mare felina din fauna salbatica a Romaniei si al treilea pradator dupa urs si lup? Traieste an Muntii Carpati, denumit si pantera Carpatilor. Are pana la 1,5 m lungime. Greutatea variaza antre 50 si 58 kg. Poate trai circa 20 de ani. Elementele caracteristice sunt: favoriti pe maxilarele superioare iar in varful urechilor smocuri de peri negri. Membrele sunt lungi ai groase. Are gheare retractile, foarte ascutite, lungi de aproximativ 4 cm. Daca sunteti pasionat de traseele montane, aveti o sansa sa intalniti aceasta felina superba, desi se fereate din calea omului. an orice caz rasul este mai puain temator decat lupul an a se apropia de om. Rasul poate fi chiar domesticit, capatand comportamentul unui caine extrem de loial. In salbaticie poate fi periculos, fiind un pradator, ca si lupul. Poate sari de la inaltimi de peste 6 metri direct asupra prazii. Fata de lup, nu traieste in grup, fiind un animal solitar. Puii raman cu femela mama pana la varsta de 2 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2052 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 510 511 512

513

514 515 516 »
«

»