´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 517

Stiati ca... bivolul african sau ...

Stiati ca ...  bivolul african sau incoronat este un membru al celor "Cinci Mari", impreuna cu elefantul, rinocerul, leul si leopardul? Cantarind 700 kg (1,500 lb), bivolii sunt imprevizibili si periculosi daca au si coarne. Sunt recunoscuti ca atacatori ai omului si sunt des acuzati de salbaticii deliberate, dar sunt linistiti daca sunt lasati in pace.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2065 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pisica junglei nu ...

Stiati ca ...  pisica junglei nu locuieste in padurile tropicale, dupa cum sugereaza numele, ci hoinareste prin Egipt, Estul Mijlociu si Asia de Sud pana in vestul Chinei? Ea nu este o creatura rusinoasa si poate fi vazuta des in vecinatatea oamenilor, vanand rozatoare mici in campurile cu recolte si plantatii. Mai mare decat Pisica Salbatica Africana, masoara pana la 75 cm, si cantareste pana la 16 kg.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2066 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... margay este similara ...

Stiati ca ...  margay este similara, ca aparitie, jaguarului dar mai mica, crescand pana la 69 cm (27 inch)? Este raspandita din Mexic pana in Argentina. Se simte acasa in varful copacilor, labele sale special adaptate si gleznele se pot roti la 180 de grade, permitandu-i sa se miste aproape cu usurinta unei maimute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2067 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sitatunga singura antilopa ...

Stiati ca ...  sitatunga, singura antilopa amfibie din Africa de Est, traieste in mlastinile sau baltile noroioase cu vegetatie luxurianta? Printre adaptarile pentru habitatul lor acvatic sunt copitele lungi si oblice care le permite sa stea sau chiar sa mearga pe insulele de vegetatie plutitoare. Blana este fina cu o secretie uleioasa, impermeabila la apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2068 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 514 515 516

517

518 519 520 »
«

»