´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 518

Stiati ca... garanuuga Gazela girafa ...

Stiati ca ...  garanuuga, "Gazela girafa", intalnita in estul Africii, are glanda preorbitala din fata ochilor care secreta o substanta ca o smoala care este depusa pe crengi pentru a marca teritoriul? Se ridica pe picioarele din spate pentru a ajunge la tufisurile inalte, folosind picioarele din fata pentru a trage ramurile mai inalte. Garanuuga nu mananca iarba si nici nu are nevoie de apa intrucat preiau suficienta din plantele pe care le mananca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2069 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... camilele au trei ...

Stiati ca ...  camilele au trei seturi de pleoape?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2070 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... jaguarul este singurul ...

Stiati ca ...  jaguarul este singurul membru din familia panterelor ce poate fi gasit in America si pe departe cea mai mare pisica de pe continent? Cu o durata de viata de 12 - 16 ani, creste pana la 1,8 m in lungime si cantareste pana la 120 kg.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2071 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... bivolul african sau ...

Stiati ca ...  bivolul african sau incoronat este un membru al celor "Cinci Mari", impreuna cu elefantul, rinocerul, leul si leopardul? Cantarind 700 kg (1,500 lb), bivolii sunt imprevizibili si periculosi daca au si coarne. Sunt recunoscuti ca atacatori ai omului si sunt des acuzati de salbaticii deliberate, dar sunt linistiti daca sunt lasati in pace.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2072 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 515 516 517

518

519 520 521 »
«

»