´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 518

Stiati ca... leopardul alb singurul ...

Stiati ca ...  leopardul alb, singurul membru al speciei Uncia uncia, creste in lungime pana la 1,3 m, cu o coada de aproape 1 m, si o greutate de pana la 75 kg? Gasit in muntii din Asia centrala, aceasta specie in pericol vaneaza Bharal (Oaia Albastra), oi mongole, mosc, cerbi, iepuri, marmote sau pasari. Poate pune la pamant o prada mai mare de trei ori decat propria sa marime.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2069 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... turmele de gnu ...

Stiati ca ...  turmele de gnu sunt spectaculoase, numarand pana la 400.000 de animale? GNU au o abilitate unica de a mirosi ploaia de la distante foarte mari - cu primele rafale de ploaie turmele se misca cu rapiditate intr-un ritm sustinut spre zona ploioasa, uneori acoperind mai mult de 2.000 km. Merg si alearga in formatie compacta, dar au tendinta de a paste imprastiate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2070 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... absolut toti crevetii ...

Stiati ca ...  absolut toti crevetii se nasc masculi? Unii dintre ei devin femele la maturitate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2071 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... meerkat locuieste in ...

Stiati ca ...  meerkat, locuieste in desertul Kalahari din Afica sudica, este imun la veninul de scorpioni? Masculii si femelele sunt greu de deosebit, in principal pentru ca sunt de aceasi marime, la 50 cm, numai coada avand 20 cm lungime. Mananca insecte, mamifere mici, scorpioni, sopirle si serpi. Societatea lor este formata din grupuri numite "colonii" sau "gloate", fiecare cu pana la 40 de membri. Au o durata de viata de aproximativ 10 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2072 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 515 516 517

518

519 520 521 »
«

»