´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 519

Stiati ca... ornitorincul cu un ...

Stiati ca ...  ornitorincul, cu un cioc carnos si sensibil, cu membrana intre deegetele picioarelor, o coada ca de castor si o blana in doua straturi, este singurul mamifer care este otravitor. La fiecare glezna ornitorincul mascul are pinteni otravitori ce pot ucide animale mici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2073 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rechinul cel mai ...

Stiati ca ...  rechinul, cel mai eficient ucigas de pe planeta, sunt vanatori puternici in stare sa prinda 500 kg de ton (peste), balene mici sau, ocazional, oameni, cu usurinta? Exista in jur de 350 de specii de rechini, majoritatea dintre ei neputand sa se opreasca sau sa se miste inapoi, ca majoritatea pestilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2074 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pademelon gasit din ...

Stiati ca ...  pademelon, gasit din abundenta in Tasmania, se hraneste cu ierburi si seminte verzi? Masculii, considerabil mai mari decat femelele, au un piept si brate musculoase, si ajung pana la 12 kg greutatee si 1.2m lungime. Puii traiesc in punga 6 luni si sunt lasati liber la 8 luni. Longevitatea lor in salbaticie ajunge la 5 - 6 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2075 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ursul polar cel ...

Stiati ca ...  ursul polar, cel mai mare animal de prada terestru, prospera in cel mai aspru mediu? Masculii pot fi de 3 m inaltime si cantaresc 650 kg, in timp ce femelele cantaresc 250 kg. Ursii singuratici cutreiera pana la 5.000 km pe gheata si prin tundra in cautarea mancarii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2076 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 516 517 518

519

520 521 522 »
«

»