´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 519

Stiati ca... pisica junglei nu ...

Stiati ca ...  pisica junglei nu locuieste in padurile tropicale, dupa cum sugereaza numele, ci hoinareste prin Egipt, Estul Mijlociu si Asia de Sud pana in vestul Chinei? Ea nu este o creatura rusinoasa si poate fi vazuta des in vecinatatea oamenilor, vanand rozatoare mici in campurile cu recolte si plantatii. Mai mare decat Pisica Salbatica Africana, masoara pana la 75 cm, si cantareste pana la 16 kg.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2073 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... margay este similara ...

Stiati ca ...  margay este similara, ca aparitie, jaguarului dar mai mica, crescand pana la 69 cm (27 inch)? Este raspandita din Mexic pana in Argentina. Se simte acasa in varful copacilor, labele sale special adaptate si gleznele se pot roti la 180 de grade, permitandu-i sa se miste aproape cu usurinta unei maimute.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2074 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... sitatunga singura antilopa ...

Stiati ca ...  sitatunga, singura antilopa amfibie din Africa de Est, traieste in mlastinile sau baltile noroioase cu vegetatie luxurianta? Printre adaptarile pentru habitatul lor acvatic sunt copitele lungi si oblice care le permite sa stea sau chiar sa mearga pe insulele de vegetatie plutitoare. Blana este fina cu o secretie uleioasa, impermeabila la apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2075 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... leopardul alb singurul ...

Stiati ca ...  leopardul alb, singurul membru al speciei Uncia uncia, creste in lungime pana la 1,3 m, cu o coada de aproape 1 m, si o greutate de pana la 75 kg? Gasit in muntii din Asia centrala, aceasta specie in pericol vaneaza Bharal (Oaia Albastra), oi mongole, mosc, cerbi, iepuri, marmote sau pasari. Poate pune la pamant o prada mai mare de trei ori decat propria sa marime.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2076 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 516 517 518

519

520 521 522 »
«

»