´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 52

Stiati ca... lupul cu coama ...

Stiati ca ...  lupul cu coama are un aspect asemanator cu cel al unei vulpi, insa picioarele sale sunt incredibil de lungi ajutandu-l sa vada prada peste iarba inalta din America de Sud? Ca animale de prada, ei vaneaza in special noaptea sau dimineata devreme, in timp ce zilele si le petrec motaind in desisuri. Spre deosebire de alti lupi care traiesc in haite, lupii cu coama sunt solitari. Chiar daca masculul si femela impart acelasi teritoriu, ei sunt independenti unul de celalalt, singura exceptie avand loc in sezonul de imperechere. Desi mare parte din dieta lui este alcatuita din fructe (preferatele lui fiind lobeira sau fructul lupului, o ruda a rosiei), lupul cu coama se va multumi si cu pasari atunci cand acestea ii ies in cale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 205 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... muntiacul rosu este ...

Stiati ca ...  muntiacul rosu este un animal omnivor din Asia se hraneste cu iarba, fructe, seminte, oua, dar si cu animale mici? De asemenea, exista si cazuri in care adopta un comportament necrofag. Atunci cand se simte amenintat sau cand se afla in situatii stresante acest animal emite sunete asemanatoare cu un latrat. Uneori, animalele emit aceste sunete chiar si timp de o ora si chiar si atunci cand pericolul a disparut. Cand vine vorba de teritoriul lor, masculii devin foarte agresivi si se lupta intre ei folosindu-si coarnele si caninii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 206 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... centurio senex sau ...

Stiati ca ...  centurio senex sau liliacul cu riduri este o vietuitoare ce traieste in America Centrala? Studiat in ultimii ani de oamenii de stiinta, liliacul prezinta o forma a craniului care-i permite sa posede cea mai puternica muscatura dintre toate speciile de lilieci. Desi el cantareste doar 17 grame poseda o muscatura a carei forta este cu 20 % mai puternica decat a oricarei alte specii de liliac cu dimensiuni similare. Liliacul Centurio senex are un craniu foarte scurt si lat, forma capului si a maxilarelor sale intrigandu-i de mult timp pe cercetatorii care l-au studiat. El poate fi identificat usor datorita fetei sale lipsita de blana si a pielii "ridate" care este mai pronuntata in cazul masculilor decat al femelelor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 207 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... tatuul pitic argentinian ...

Stiati ca ...  tatuul pitic argentinian masurat fara coada are o lungime intre 9 si 11,5 centimetri? In ciuda aspectului sau fragil, gratie ghearelor sale mari, el se poate ingropa sub pamant in cateva secunde. De fapt, ca animal nocturn solitar, el petrece cel mai mult timp sub pamant, de preferat in apropierea musuroaielor de furnici pentru a beneficia continuu de surse de hrana. Pe langa furnici si larve, dieta lui mai contine si viermi, serpi, radacini si plante. Se crede ca tatuul pitic argentinian este pe cale de disparitie, insa oamenii de stiinta stiu atat de putine lucruri despre el incat nu se stie sigur in ce stare se afla populatia.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 208 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 49 50 51

52

53 54 55 »
«

»