Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 520

Stiati ca... pademelon gasit din ...

Stiati ca ...  pademelon, gasit din abundenta in Tasmania, se hraneste cu ierburi si seminte verzi? Masculii, considerabil mai mari decat femelele, au un piept si brate musculoase, si ajung pana la 12 kg greutatee si 1.2m lungime. Puii traiesc in punga 6 luni si sunt lasati liber la 8 luni. Longevitatea lor in salbaticie ajunge la 5 - 6 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2077 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ursul polar cel ...

Stiati ca ...  ursul polar, cel mai mare animal de prada terestru, prospera in cel mai aspru mediu? Masculii pot fi de 3 m inaltime si cantaresc 650 kg, in timp ce femelele cantaresc 250 kg. Ursii singuratici cutreiera pana la 5.000 km pe gheata si prin tundra in cautarea mancarii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2078 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... leulse diferentiaza de ...

Stiati ca ...  leulse diferentiaza de celelalte "pisici mari", nu numai prin aparitia lui distinctiva, dar si prin aceea ca este singura felina ce traieste in grupuri sociale organizate? Masculii adulti cantaresc pana la 225 kg si cresc pana la 3 m in lungime. Prada consta in animale de turma medii spre mari. Odata ce prada este prinsa este destul de obisnuit ca masculii sa manance primii desi nu participa la vanatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2079 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... caracatita cu inele ...

Stiati ca ...  caracatita cu inele albastre are marimea unei mingi de golf, dar otrava sa este destul de puternica pentru a ucide un om adult in cateva minute? Ultimul lucru vazut de victima sunt inelele albastre vizibile numai in momentul atacului. Este maro sau galbena in stare naturala, si poate fi gasita in bazinele adanci din jurul coastei Australiene.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2080 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 517 518 519

520

521 522 523 »
«

»