´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 520

Stiati ca... leulse diferentiaza de ...

Stiati ca ...  leulse diferentiaza de celelalte "pisici mari", nu numai prin aparitia lui distinctiva, dar si prin aceea ca este singura felina ce traieste in grupuri sociale organizate? Masculii adulti cantaresc pana la 225 kg si cresc pana la 3 m in lungime. Prada consta in animale de turma medii spre mari. Odata ce prada este prinsa este destul de obisnuit ca masculii sa manance primii desi nu participa la vanatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2077 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... caracatita cu inele ...

Stiati ca ...  caracatita cu inele albastre are marimea unei mingi de golf, dar otrava sa este destul de puternica pentru a ucide un om adult in cateva minute? Ultimul lucru vazut de victima sunt inelele albastre vizibile numai in momentul atacului. Este maro sau galbena in stare naturala, si poate fi gasita in bazinele adanci din jurul coastei Australiene.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2078 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pisica Leopard are ...

Stiati ca ...  pisica Leopard are una dintre cele mai vaste raspandiri intre toate pisicile din Asia, si ca o consecinta, cel mai mare numar de subspecii recunoscute? Cantarind 3-7 kg, principala lor prada sunt rozatoarele mici, mamifere si pasari mici, pesti, amfibieni, insecte si reptile. Durata de viata este de 10-15 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2079 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in cazul hipopotamului ...

Stiati ca ...  in cazul hipopotamului cascatul nu este un semn de adormire sau plictiseala ci este de fapt un gest amenintator, ce arata caninii lungi, grosi, ca o lama, sau coltii, cu care este capabil sa faca bucati o barca mica? Aparandu-si teritoriul si puii fara nici o frica, hipopotamii au ucis mai mult de 400 de oameni in Africa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2080 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 517 518 519

520

521 522 523 »
«

»