´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 521

Stiati ca... lamele sunt animale ...

Stiati ca ...  lamele sunt animale domesticite, membre ale familiei camilelor, dar diferite de acestea prin faptul ca au doar 3 stomacuri in loc de 4? Cantaresc intre 100 si 200 kg, cu o inaltime a capului de 1,8 m. Lamele au o durata de viata intre 30 si 50 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2081 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... broastele exista in ...

Stiati ca ...  broastele exista in multe forme si culori prin toata lumea exceptand Antartica? O limba de broasca lunga, lipicioasa este atasata de gura sa, si ca o amprenta caracteristica, broasca poate sa-si arunce limba pentru a-si captura prada cu o viteza uluitoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2082 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... antilopa kob spre ...

Stiati ca ...  antilopa kob, spre deosebire de alte antilope, isi stabileste pasuni permanente, unele dintre ele fiind folosite continuu timp de 50 de ani? Comportamentul imperecherii este si el diferit, prin aceea ca masculul nu este dur cu femelele si nu incearca sa le pastreze cu forta in teritoriul sau, mai degraba pare ca incearca sa le convinga cu blandete, facand zgomote blande in timpul jocurilor curtarii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2083 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ursul koala locuind ...

Stiati ca ...  ursul koala, locuind doar in Australia, apartine clasei de animale ce se numara printre cei mai vechi locuitori ai planetei? Au una dintre cele mai specializate diete dintre toate vietuitoarele, hranindu-se in mod exclusiv cu frunzele catorva specii de eucalipt. Koala doarme chiar si 18 ore pe zi, si are o durata de viata de pana la 18 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2084 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 518 519 520

521

522 523 524 »
«

»