´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 521

Stiati ca... rechinul cel mai ...

Stiati ca ...  rechinul, cel mai eficient ucigas de pe planeta, sunt vanatori puternici in stare sa prinda 500 kg de ton (peste), balene mici sau, ocazional, oameni, cu usurinta? Exista in jur de 350 de specii de rechini, majoritatea dintre ei neputand sa se opreasca sau sa se miste inapoi, ca majoritatea pestilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2081 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pademelon gasit din ...

Stiati ca ...  pademelon, gasit din abundenta in Tasmania, se hraneste cu ierburi si seminte verzi? Masculii, considerabil mai mari decat femelele, au un piept si brate musculoase, si ajung pana la 12 kg greutatee si 1.2m lungime. Puii traiesc in punga 6 luni si sunt lasati liber la 8 luni. Longevitatea lor in salbaticie ajunge la 5 - 6 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2082 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ursul polar cel ...

Stiati ca ...  ursul polar, cel mai mare animal de prada terestru, prospera in cel mai aspru mediu? Masculii pot fi de 3 m inaltime si cantaresc 650 kg, in timp ce femelele cantaresc 250 kg. Ursii singuratici cutreiera pana la 5.000 km pe gheata si prin tundra in cautarea mancarii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2083 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... leulse diferentiaza de ...

Stiati ca ...  leulse diferentiaza de celelalte "pisici mari", nu numai prin aparitia lui distinctiva, dar si prin aceea ca este singura felina ce traieste in grupuri sociale organizate? Masculii adulti cantaresc pana la 225 kg si cresc pana la 3 m in lungime. Prada consta in animale de turma medii spre mari. Odata ce prada este prinsa este destul de obisnuit ca masculii sa manance primii desi nu participa la vanatoare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2084 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 518 519 520

521

522 523 524 »
«

»