´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 522

Stiati ca... caracatita cu inele ...

Stiati ca ...  caracatita cu inele albastre are marimea unei mingi de golf, dar otrava sa este destul de puternica pentru a ucide un om adult in cateva minute? Ultimul lucru vazut de victima sunt inelele albastre vizibile numai in momentul atacului. Este maro sau galbena in stare naturala, si poate fi gasita in bazinele adanci din jurul coastei Australiene.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2085 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pisica Leopard are ...

Stiati ca ...  pisica Leopard are una dintre cele mai vaste raspandiri intre toate pisicile din Asia, si ca o consecinta, cel mai mare numar de subspecii recunoscute? Cantarind 3-7 kg, principala lor prada sunt rozatoarele mici, mamifere si pasari mici, pesti, amfibieni, insecte si reptile. Durata de viata este de 10-15 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2086 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in cazul hipopotamului ...

Stiati ca ...  in cazul hipopotamului cascatul nu este un semn de adormire sau plictiseala ci este de fapt un gest amenintator, ce arata caninii lungi, grosi, ca o lama, sau coltii, cu care este capabil sa faca bucati o barca mica? Aparandu-si teritoriul si puii fara nici o frica, hipopotamii au ucis mai mult de 400 de oameni in Africa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2087 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lamele sunt animale ...

Stiati ca ...  lamele sunt animale domesticite, membre ale familiei camilelor, dar diferite de acestea prin faptul ca au doar 3 stomacuri in loc de 4? Cantaresc intre 100 si 200 kg, cu o inaltime a capului de 1,8 m. Lamele au o durata de viata intre 30 si 50 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2088 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 519 520 521

522

523 524 525 »
«

»