´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 522

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic cal din lume are numai 43 de centimetri inaltime, 2,5 kilograme si a fost inregistrat in Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai mic cal din lume? Stapanii sai americani i-au pus numele Degetica, dupa povestea lui Hans Christian Andersen. Degetica este in anul 2007 ambasadorul copiilor necajiti. Va calatori prin lume si va primi vizitatori la ea acasa, ca sa stranga 1 milion de dolari pentru micutii nefericiti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2085 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii se numara ...

Stiati ca ...  delfinii se numara printre cele mai inteligente animale, unele specii avand raportul dintre masa creierului si masa corpului la fel cu cel al oamenilor? Inca de la inceputurile navigatiei, au fost subiect de arta, literatura, si mit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2086 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pisica pescar animal ...

Stiati ca ...  pisica pescar, animal raspandit in India, Sri Lanka, in toata Burma, peninsula Thai si Indonezia, cantareste pana la 13 kg (29 lb) si creste pana la aproape 1 m in lungime? Prinde pestele cu labele de pe marginea apei, sau se scufunda in apa pentru a prinde pestele cu falcile. Mai vaneaza si caprioare tinere si porci salbatici mici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2087 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cuscusl din cauza ...

Stiati ca ...  cuscusl, din cauza marimii sale (70 cm / 26 inch), este deseori confundat cu o maimuta? Rareori in graba, are putini inamici deoarece traieste in varful arborilor din sud estul Australiei. Daca este amenintat, loveste cu labele din fata, latra puternic, punand de obicei intrusul pe fuga. Speranta de viata a cuscus-ului este de pana la 11 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2088 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 519 520 521

522

523 524 525 »
«

»