Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 522

Stiati ca... antilopa kob spre ...

Stiati ca ...  antilopa kob, spre deosebire de alte antilope, isi stabileste pasuni permanente, unele dintre ele fiind folosite continuu timp de 50 de ani? Comportamentul imperecherii este si el diferit, prin aceea ca masculul nu este dur cu femelele si nu incearca sa le pastreze cu forta in teritoriul sau, mai degraba pare ca incearca sa le convinga cu blandete, facand zgomote blande in timpul jocurilor curtarii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2085 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ursul koala locuind ...

Stiati ca ...  ursul koala, locuind doar in Australia, apartine clasei de animale ce se numara printre cei mai vechi locuitori ai planetei? Au una dintre cele mai specializate diete dintre toate vietuitoarele, hranindu-se in mod exclusiv cu frunzele catorva specii de eucalipt. Koala doarme chiar si 18 ore pe zi, si are o durata de viata de pana la 18 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2086 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cel mai mic ...

Stiati ca ...  cel mai mic cal din lume are numai 43 de centimetri inaltime, 2,5 kilograme si a fost inregistrat in Cartea Recordurilor, ca fiind cel mai mic cal din lume? Stapanii sai americani i-au pus numele Degetica, dupa povestea lui Hans Christian Andersen. Degetica este in anul 2007 ambasadorul copiilor necajiti. Va calatori prin lume si va primi vizitatori la ea acasa, ca sa stranga 1 milion de dolari pentru micutii nefericiti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2087 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinii se numara ...

Stiati ca ...  delfinii se numara printre cele mai inteligente animale, unele specii avand raportul dintre masa creierului si masa corpului la fel cu cel al oamenilor? Inca de la inceputurile navigatiei, au fost subiect de arta, literatura, si mit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2088 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 519 520 521

522

523 524 525 »
«

»