´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 524

Stiati ca... delfinii se numara ...

Stiati ca ...  delfinii se numara printre cele mai inteligente animale, unele specii avand raportul dintre masa creierului si masa corpului la fel cu cel al oamenilor? Inca de la inceputurile navigatiei, au fost subiect de arta, literatura, si mit.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2093 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pisica pescar animal ...

Stiati ca ...  pisica pescar, animal raspandit in India, Sri Lanka, in toata Burma, peninsula Thai si Indonezia, cantareste pana la 13 kg (29 lb) si creste pana la aproape 1 m in lungime? Prinde pestele cu labele de pe marginea apei, sau se scufunda in apa pentru a prinde pestele cu falcile. Mai vaneaza si caprioare tinere si porci salbatici mici.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2094 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cuscusl din cauza ...

Stiati ca ...  cuscusl, din cauza marimii sale (70 cm / 26 inch), este deseori confundat cu o maimuta? Rareori in graba, are putini inamici deoarece traieste in varful arborilor din sud estul Australiei. Daca este amenintat, loveste cu labele din fata, latra puternic, punand de obicei intrusul pe fuga. Speranta de viata a cuscus-ului este de pana la 11 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2095 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... elefantul african este ...

Stiati ca ...  elefantul african este cel mai mare mamifer in viata de pe pamant? Trompa musculoasa serveste ca nas, mana, picior suplimentar, dispozitiv de semnalizare si unealta pentru adunarea mancarii. Cu 40 000 de muschi, trompa face miscarile ca si cum ar culege oua.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2096 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 521 522 523

524

525 526 527 »
«

»