´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 53

Stiati ca... vulpea polara naparleste ...

Stiati ca ...  vulpea polara naparleste de cel putin doua ori pe an? Acest lucru o ajuta sa se camufleze in mediul aflat intr-o schimbare continua.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 209 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cartita cu nasul-stea ...

Stiati ca ...  cartita cu nasul-stea isi ia denumirea de la faptul ca acest tip de cartita are un nas mic in forma stealara? El traieste in zone joase si umede din nordul Canadei. Este foarte usor de recunoscut in natura, din cauza celor 11 perechi de apendice carnoase din jurul nasului mic si roz, de aici si denumirea de cartita cu nasul-stea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 210 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... markhor sau capra ...

Stiati ca ...  markhor sau capra falconeri este un animal care se gaseste in zonele muntoase putin accesibile din Afganistan, Pakistan, nordul Indiei, Uzbekistan si Tajikistan? Potrivit rapoartelor publicate de IUCN (International Union for Conservation of Nature), specia este pe cale de disparitie. Acum, se speculeaza ca in salbaticie ar mai exista doar 2.500 de indivizi maturi, insa populatia scade de la o generatie la alta cu 20%. Traind in grupuri restranse de aproximativ 3 membri, ei sunt activi mai mult dimineata foarte devreme sau seara tarziu. in general, masculul este solitar, exceptie facand perioadele de imperechere. Aspectul lor fizic este de-a dreptul impunator si uimitor, ei avand coarnele spiralate si blana lunga in zona barbiei, a pieptului si a cozii. Totodata, Markhor-ul este animalul national al Pakistanului, iar folclorul sustine ca el poate omori si consuma un sarpe, cu toate ca el este un ierbivor (care uneori se suie in arbori pentru a putea manca multe frunze). Atunci cand el mesteca iar mancarea regurgitata, elimina pe gura o substanta ca o spuma care ajunge pe pamant si se usuca. Localnicii cauta aceasta spuma intarita considerand ca ea poate extrage veninul de sarpe din rani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 211 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lupul cu coama ...

Stiati ca ...  lupul cu coama are un aspect asemanator cu cel al unei vulpi, insa picioarele sale sunt incredibil de lungi ajutandu-l sa vada prada peste iarba inalta din America de Sud? Ca animale de prada, ei vaneaza in special noaptea sau dimineata devreme, in timp ce zilele si le petrec motaind in desisuri. Spre deosebire de alti lupi care traiesc in haite, lupii cu coama sunt solitari. Chiar daca masculul si femela impart acelasi teritoriu, ei sunt independenti unul de celalalt, singura exceptie avand loc in sezonul de imperechere. Desi mare parte din dieta lui este alcatuita din fructe (preferatele lui fiind lobeira sau fructul lupului, o ruda a rosiei), lupul cu coama se va multumi si cu pasari atunci cand acestea ii ies in cale.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 212 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 50 51 52

53

54 55 56 »
«

»