´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 53

Stiati ca... babirusa face parte ...

Stiati ca ...  babirusa face parte din familia Suidae (din care fac parte si porcii) si poate fi gasit in padurile din Indonezia, mai exact in insulele Sulawesi, Togian, Sula si Buru? Numit si porcul cerb, Babirusa este cunoscut mai ales pentru coltii sai spectaculosi. La masculi, caninii superiori cresc in sus patrunzand prin piele si curbandu-se inapoi catre frunte. si caninii inferiori sunt destul de dezvoltati si cresc in sus. in schimb, in randul femelelor caninii fie lipsesc, fie au dimensiuni reduse. In cazul in care masculii nu isi rup coltii, lucru care se poate realiza in timpul activitatilor cotidiene, acestia vor continua sa creasca pana cand le vor face rani sau le vor penetra craniul. Din cauza ca babirusa nu are os rostral, el nu poate sapa cu ratul in pamant ci doar noroi. Pentru ca babirusa este un omnivor, dieta sa include frunze, nuci, fructe, radacini si resturi animale. In general, masculii sunt solitari, spre deosebire de femele care, impreuna cu puii lor, pot forma grupuri de peste 80 de indivizi. In Indonezia, infatisarea lui babirusa a inspirat folclorul si confectionarea unor masti demonice care le seamana. Desi porcul cerb este protejat prin lege, braconajul continua sa ii ameninte existenta.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 209 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gazela-girafa este o ...

Stiati ca ...  gazela-girafa este o antilopa cu aspect de gazela uimeste si incanta pe toata lumea cu urechile si ochii ei mari, dar si gatul sau lung ca de girafa? Corpul sau nu este foarte mare, masculul avand o lungime de 90 - 140 cm si o masa de 45 - 50 de kilograme, in timp ce femela masoara in jur de 80-100 cm lungime si cantareste cam 31 kg. Gazela-girafa traieste in zonele aride din sudul si centrul Etiopiei, in Somalia, Kenya si nord-estul Tanzaniei. Aparte este modul in care Litocranius walleri isi procura hrana. Mai exact, pentru a ajunge la frunze (in general cele de acacia) ea se ridica pe membrele posterioare, luand pozitia verticala. Pe de alta parte aceasta gazela pare sa nu aiba nevoie de apa, fiindu-i suficienta cea pe care o primeste din plantele pe care le consuma. Ca urmare a acestui lucru, uimitorul animal poate supravietui in medii foarte uscate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 210 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pyura chilensis este ...

Stiati ca ...  pyura chilensis este o creatura bizara care traieste pe coasta pacifica a Americii de Sud? Animalul este complet imobil ca o piatra, si se hraneste prin absorbtia apei din care filtreaza microorganismele. La nastere animalul este mascul, pentru ca la maturitate sa devina hermafrodit. In general, reproducerea se realizeaza prin eliberarea spermatozoizilor si a ovulelor in apa din jur, unde are loc fecundarea. Totusi, atunci cand sunt alaturi de alti indivizi din aceeasi specie, animalele prefera sa adopte fecundarea incrucisata, proces mult mai eficient decat autofecundarea.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 211 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... prinzatorul de insecte ...

Stiati ca ...  prinzatorul de insecte (Royal Flycacher) traieste in padurile din Bazinul Amazonului, avand o inaltime maxima de 10 cm? El adora sa se lanseze in zbor pentru a prinde insecte sau pur si simplu, sa le culeaga de pe frunze, dar nu de fiecare data pentru a se hrani. Isi construiesc cuiburi foarte mari (uneori ajung si la 6 metri lungime) atarnand deasupra apei, ceea ce face pe pradatori sa stea deoparte

Curiozitati: Curiozitatea numarul 212 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 50 51 52

53

54 55 56 »
«

»