´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 539

Stiati ca... in ciuda numelui ...

Stiati ca ...  in ciuda numelui sau, marele cerb acvatic nu este acvatic cu adevarat, ca sitatunga sau lopatarul? Mama isi ascunde puiul timp de 3 saptamani, intorcandu-se de 4 ori pe zi pentru a-i alapta. Alaptarea dureaza doar 5 minute, timp in care mama curata piele viteilor astfel incat sa nu ramana nici un miros care sa atraga rapitorii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2153 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... quokka un tip ...

Stiati ca ...  quokka, un tip de marsupiale, Setonix brachyurus, au fost unele dintre primele mamifere australiene vazute de europeni, care au crezut ca sunt pisici salbatice? Au o ierarhie foarte bine stabilita in grupurile lor de 25-150. Nasc o data pe an si au un singur pui.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2154 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... lupii depind de ...

Stiati ca ...  lupii depind de prada lor: caprioare, elani, caribou, iar in alte parti in care e raspandit chiar bizoni ce cantaresc pana la 450 kg? Labele lor exercita de doua ori mai multa putere decat a unui caine domestic. Lupul este un animal social, traind in general in aceeasi haita ceea mai mare parte, daca nu chiar toata viata. Doar masculii si femelele puternice se reproduc, orice tentativa din partea celorlalti este pedepsita.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2155 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... delfinul care e ...

Stiati ca ...  delfinul, care e un mamifer, neavand branhii (organele prin care respira pestii), nu poate respira sub apa, de aceea el iese la suprafata o data la un minut, avand nevoie de aer?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2156 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 536 537 538

539

540 541 542 »
«

»