´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 539

Stiati ca... zebra gsita in ...

Stiati ca ...  zebra, gsita in Africa, aceasta ruda apropiata a calului are trei specii: zebra Grevy, zebra Burchell si zebra de munte? Pierderea habitatului si vanatoarea le-au facut vulnerabile, situatie inrautatita de reproducerea lenta. Dungile zebrelor sunt unice fiecarui individ, cu cea mai mare variatie in regiunea umerilor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2153 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... diavolul tasmanian si-a ...

Stiati ca ...  diavolul tasmanian si-a dobandit acest nume datorita tipetelor sale ce iti face parul maciuca, culoarea neagra si temperamentul rau? Toate aceste caracteristici au determinat primii coloni europeni sa-l numeasca Diavolul, desi, doar de marimea unui caine mic, labele si dintii sai puternici ii permit sa-si devoreze in intregime prada. Puii sunt nascuti prin marsupiul deschis inspre spate al mamei si se prind cu dintii in primele 4 luni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2154 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... antilopa cu corn ...

Stiati ca ...  antilopa cu corn, gasita numai pe marile campii americane, este singurul membru supravietuitor din familia sa, Antilocapridae? Mai mica decat caprioara cu coada alba, cerbul matur cantareste 60 kg si este extrem de rapid, alergand cu pana la 90 km/h. Masculului ii cresc coarne mari pana la o lungime de aproximativ 30 cm si sunt asezate langa fiecare din urechi. Femelele mai mici au si ele uneori coarne, dar acestea rareori le sunt mai mari decat urechile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2155 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un cal adult ...

Stiati ca ...  un cal adult poate consuma intr-un an o cantitate de hrana ce depaseste de 7 ori propria sa greutate?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2156 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 536 537 538

539

540 541 542 »
«

»