´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 540

Stiati ca... 90 dintre speciile ...

Stiati ca ...  90% dintre speciile de pasari sunt monogame?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2157 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... masculul tigrului siberian ...

Stiati ca ...  masculul tigrului siberian sau Tigrul Amur, cu o lungime a corpului de peste 3 m si cantarind peste 300 kg, este de departe cel mai mare si cel mai puternic membru al familiei felinelor? Ca multe alte feline, tigrul isi pastreaza mancarea, intorcandu-se sa se hraneasca din acelasi cadavru zile la rand.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2158 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rinocerul acest mamifer ...

Stiati ca ...  rinocerul, acest mamifer imens cu aspect primitiv, a fost vanat pana aproape la exterminare: din 1970 populatia de rinoceri a scazut cu 90%? Rinocerul alb sau rinocerul cu buze patrate, este una dintre cele doua specii. Cel negru sau cu buze rotunde, rhino, este una din copitatele impare (trei copite la fiecare picior). Atat rinocerul alb cat si cel negru au doua coarne.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2159 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... in ciuda numelui ...

Stiati ca ...  in ciuda numelui sau, marele cerb acvatic nu este acvatic cu adevarat, ca sitatunga sau lopatarul? Mama isi ascunde puiul timp de 3 saptamani, intorcandu-se de 4 ori pe zi pentru a-i alapta. Alaptarea dureaza doar 5 minute, timp in care mama curata piele viteilor astfel incat sa nu ramana nici un miros care sa atraga rapitorii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2160 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 537 538 539

540

541 542 543 »
«

»