´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 546

Stiati ca... pielea hipopotamului are ...

Stiati ca ...  pielea hipopotamului are o grosime de 6,5 cm asa ca il apara impotriva multor arme de foc? Acest animal fuge mai repede ca omul desi are 4 tone.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2181 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ursul Grizzly este ...

Stiati ca ...  ursul Grizzly este foarte asemanator cu ursul negru, diferentele fiind ca este mult mai agresiv (de unde si numele latinesc de Ursus arctos horribilis), blana lui nu este la fel de deschisa ca a ursului negru si este in special un animal nocturn, foarte rar iesind din barlog in zori? Fiind un mamifer pe cale de disparitie, ursul Grizzly este intalnit doar in Parcul Yellowstone, din America de Nord. Se hraneste cu cadavre de bizon sau pui de elan, mai ales primavara. In rest, mananca iarba, seminte, fructe de padure, radacini, diferite plante si furnici. Perioada de hibernare este mult mai lunga decat a altor ursi, in acest timp avand loc si nasterea puilor (intre 1 si 4), mici, cu corpul acoperit de o blana mica si rara, avand o greutate de jumatate de kilogram.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2182 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... panza de paianjen ...

Stiati ca ...  panza de paianjen are o rezistanta remarcabila? Firul de grosimea unui creion ar putea opri un Boeing 747 din zbor.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2183 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... barlogul ursului alb ...

Stiati ca ...  barlogul ursului alb este sapat de mascul in gheata, avand cam 2 metri lungime si 1,5 metri inaltime? In acest culcus sta femela din octombrie pana in martie-aprilie, cand iese din ascunzatoare impreuna cu puii sai.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2184 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 543 544 545

546

547 548 549 »
«

»