Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 55

Stiati ca... morsele par masive ...

Stiati ca ...  morsele par masive, mari, greoaie, insa cu toate acestea se sperie extrem de usor? Sunt sensibile atunci cand simt ca se apropie vreo barca sau cand aud un avion. Toata adunatura de morse intra in panica si atunci se scufunda in apa, unde se simt mai in siguranta. In afara oamenilor care le-au tot vanat in ultimele decenii, morsele mai au doi pradatori naturali balena ucigasa in apa, si ursul polar pe uscat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 217 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... atunci cand vine ...

Stiati ca ...  atunci cand vine vorba despre inmultire morsele aflate in zone atat de vitrege sunt la limita supravietuirii, ceea ce le-a facut sa se adapteze si din acest punct de vedere? Astfel, in perioada de reproducere, o femela morsa are o "implantare intarziata", mai exact ovulul fecundat are nevoie de trei pana la cinci luni pentru a se fixa in peretele uterin. Acest lucru o ajuta pe femela sa isi asigure in tot acest timp resursele necesare pentru a creste un pui, care va creste intr-un ritm uimitor. Puiul ramane alaturi de mama sa vreme de doi ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 218 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... morsele sunt mamifere ...

Stiati ca ...  morsele sunt mamifere marine, ceea ce inseamna ca au organismul adaptat la viata sub apa spre deosebire de mamiferele terestre? Astfel, ele au de doua pana la de trei ori mai mult sange decat un animal terestru de aceleasi dimensiuni. Aceasta se datoreaza faptului ca ele trebuie sa stea scufundate in apa perioade lungi pentru a-si vana hrana, ceea ce inseamna ca necesita o cantitate mai mare de oxigen stocat in sange.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 219 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... amfibienii grupati de ...

Stiati ca ...  amfibienii grupati de specialisti in genul Dendrobates s-au adaptat la atacul pradatorilor naturali printr-o arma putin obisnuita, pielea lor veninoasa? Aceste broaste secreta toxine alcaloide prin piele, fapt ce duce la otravirea oricarei creaturi care intra in contact cu ele. Majoritatea celor 175 de specii nu sunt mortale cu exceptia unora care pot ucide usor orice om care intra in contact cu epiderma lor periculoasa. Toate aceste broaste prezinta culori vii, puternice si contrastante pentru a avertiza astfel orice eventual pradator. Pielea de pe spatele broastelor sageata secreta toxine alcaloide cu efect neurotoxic. Un astfel de amfibian produce zilnic o cantitate de toxine capabila sa ucida 10 oameni adulti. Broastele nu isi secreta propria otrava, alcaloizii respectivi fiind sintetizati din anumite specii de furnici si muste consumate de acesti amfibieni. Din acest motiv, broastele sageata tinute in captivitate si hranite cu hrana atipica nu au secretat periculoasele toxine.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 220 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 52 53 54

55

56 57 58 »
«

»
Bijuteria de lux Papillon Construct