´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 56

Stiati ca... midia de apa ...

Stiati ca ...  midia de apa dulce (Margaritifera margaritifera) este o specie foarte rezistenta de midii, recunoscuta in istorie pentru capacitatea de a forma perle? Se adapteaza cu usurinta oricarui ecosistem, dar in prezent se considera ca marea majoritate a populatiei traieste in jurul Scandinaviei. La aceasta molusca semnele senecentei sunt aproape imperceptibile, motiv pentur care cercetatorii cred ca poate trai mai bine de 250 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 221 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... buretele de Antarctica ...

Stiati ca ...  buretele de Antarctica face parte din regnului animal? In lume exista in jur de 10 mii de specii de bureti de mare, raspanditi in toate oceanele. Dintre acestia se remarca buretele de Antarctica, care datorita faptului ca traieste in apele reci, are un metabolism extrem de lent. Dupa cum am vazut si la alte exemple de mai sus, un metabolism lent semnifica o durata de viata mare. Iar buretele de Antarctica le ofera tuturor o lectie de supravieuire: traieste pana la 1550 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 222 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermii tubiferi Lamellibrachia ...

Stiati ca ...  viermii tubiferi Lamellibrachia luymesi traiesc fixati pe fundul oceanului, la adancimi de 500 - 800 de metri, acolo unde exista scurgeri de metan din scoarta terestra? Se afla intr-o relatie de simbioza cu bacteriile sulf-oxidante, care reprezinta sursa de hrana. Se gasesc doar in Golful Mexic si cresc foarte incet, dar reusesc sa atinga lungimi de 3 metri. Se estimeaza ca traiesc intre 170 si 250 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 223 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... balena de Groenlanda ...

Stiati ca ...  balena de Groenlanda (Balaena mysticetus) este un urias al marilor poate ajunge la lungimi 20 de metri si greutati de 70-130 de tone, fiind devansata in proportii doar de balena albastra? Traieste doar in apele arctice sau sub-arctice, spre deosebire de alte specii de balene care migreaza constant spre ape mai calde. Din pacate, este amenintata cu disparitia, ca multe alte specii de balene. Balena de Groenlanda este fara indoiala cel mai longeviv mamifer de pe Pamant. Cel mai batran exemplar cunoscut si studiat a fost o balena a carei varsta fost estimata la 211 ani. Intrucat tehnica de calculare a varstei are o acuratete de doar 20 %, se crede ca animalul poate avea undeva intre 180 si 250 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 224 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 53 54 55

56

57 58 59 »
«

»