´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 560

Stiati ca... Karakula intalnit deseori ...

Stiati ca ...  Karakula, intalnit deseori in Africa de Sud, este des numit linxul african sau lynxul desertului, desi nu este inrudit cu lynxul? Creste pana la 1 m (3ft) in lungime, iar masculul cantareste pana la 18 kg. Poate supravietui perioade lungi fara apa, obtinandu-si necesarul din lichidele metabolice ale prazii sale: mici cerbi, sobolani de nisip, hidre de stanca.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2237 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... gorila mascul cea ...

Stiati ca ...  gorila mascul, cea mai mare dintre primatele in viata, cantareste pana la 200 kg, si cu toate acestea este rusinoasa si retrasa. Oricum ar fi, el isi va proteja grupul familial cu bravura. Mananca plante variate, inclusiv telina salbatica, bambus, scaieti, urzici, paie si anumite fructe. Gorilele sunt o specie in pericol din care au mai ramas numai aproximativ 630 de exemplare. Lupta lor pentru supravietuire a fost popularizata de Dian Fossey, in filmul "Gorile in ceata."

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2238 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... leopardul cu labele ...

Stiati ca ...  leopardul, cu labele sale puternice si muschii gatului, ii permit sa care o antilopa mascul in plina maturitate sau chiar o girafa tanara, de trei ori mai grea decat greutatea propriului corp, pana in varfurile copacilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2239 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ocelotul innoata bine ...

Stiati ca ...  ocelotul innoata bine si, desi nu este la fel de bine adaptat ca si Margay, vaneaza pasari si doarme pe crengile joase din padurile in care habiteaza in America centrala si tarile nordice ale Americii de Sud? Cantareste pana la 14 kg si are o durata de viata de 8-11 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2240 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 557 558 559

560

561 562 563 »
«

»