´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 561

Stiati ca... hyrak-ul nu seamana ...

Stiati ca ...  hyrak-ul nu seamana deloc cu celelalte animale ce sunt clasate intr-un ordin separat, Hyracoidea? Este cea mai apropiata ruda a elefantului. Din cele 3 specii existente, 2 sunt de stanca iar a treia de copaci. Hyrak-ul de stanca isi petrece diminetile lafaindu-se la soare, dupa care urmeaza scurte excursii de hranire. Ei mananca repede intrun cerc, membrii familiei fiind atenti la eventualii pradatori.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2241 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... urangutanul Umani cum ...

Stiati ca ...  urangutanul Umani cum par, sunt animale salbatice perfect adaptate mediului lor forestier din Sumatra si Borneo? Cantarind atunci cand e bine facut 90 kg, un urangutan adult este de 4 ori mai puternic decat un barbat si cel mai mare animal cu care avem de-a face prin copaci. Urangutanii au fost vazuti facand unelte simple pentru a se scarpina, pentru a scormoni in locuri inguste dupa mancare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2242 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... quoll-ul cu coada ...

Stiati ca ...  quoll-ul cu coada patata, sau pisica tigru cum a fost odata cunoscuta, este al doilea ca marime dintre marsupialele carnivore care au mai supravietuit. Masurand pana la 130 cm lungime si 4 kg greutate, vaneaza sobolani, lenesi, marsupiale mici, reptile si insecte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2243 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... bivolul de apa ...

Stiati ca ...  bivolul de apa, unul dintre cele mai rare animale din lume, a fost descoperit prima data in 1888? Este de gasit doar pe insula Mindoro, Filipine. Cantarind aproximativ 300 kg, traieste in padurile dense in apropierea apelor pentru a se putea tavali in ele. Bivolul de apa traieste mai degraba in cupluri decat in ciurde, cu exceptia perioadelor cand femelele sunt pe cale de a naste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2244 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 558 559 560

561

562 563 564 »
«

»