Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 562

Stiati ca... quoll-ul cu coada ...

Stiati ca ...  quoll-ul cu coada patata, sau pisica tigru cum a fost odata cunoscuta, este al doilea ca marime dintre marsupialele carnivore care au mai supravietuit. Masurand pana la 130 cm lungime si 4 kg greutate, vaneaza sobolani, lenesi, marsupiale mici, reptile si insecte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2245 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... bivolul de apa ...

Stiati ca ...  bivolul de apa, unul dintre cele mai rare animale din lume, a fost descoperit prima data in 1888? Este de gasit doar pe insula Mindoro, Filipine. Cantarind aproximativ 300 kg, traieste in padurile dense in apropierea apelor pentru a se putea tavali in ele. Bivolul de apa traieste mai degraba in cupluri decat in ciurde, cu exceptia perioadelor cand femelele sunt pe cale de a naste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2246 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista vreo 80 ...

Stiati ca ...  exista vreo 80 de specii de balene, impartite in balene cu dinti si balene cu colti? Balena albastra este cel mai mare animal viu, cantarind pana la 160 de tone. Cel mai lung specimen a fost o femela de 33,58 m lungime. Durata lor de viata este de 30 - 80 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2247 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... cei mai mari ...

Stiati ca ...  cei mai mari iubitori ai carnii de porc sunt danezii? In Danemarca exista de doua ori mai multi porci decat intreaga populatie umana a acestei tari.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2248 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 559 560 561

562

563 564 565 »
«

»