´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 562

Stiati ca... gorila mascul cea ...

Stiati ca ...  gorila mascul, cea mai mare dintre primatele in viata, cantareste pana la 200 kg, si cu toate acestea este rusinoasa si retrasa. Oricum ar fi, el isi va proteja grupul familial cu bravura. Mananca plante variate, inclusiv telina salbatica, bambus, scaieti, urzici, paie si anumite fructe. Gorilele sunt o specie in pericol din care au mai ramas numai aproximativ 630 de exemplare. Lupta lor pentru supravietuire a fost popularizata de Dian Fossey, in filmul "Gorile in ceata."

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2245 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... leopardul cu labele ...

Stiati ca ...  leopardul, cu labele sale puternice si muschii gatului, ii permit sa care o antilopa mascul in plina maturitate sau chiar o girafa tanara, de trei ori mai grea decat greutatea propriului corp, pana in varfurile copacilor?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2246 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... ocelotul innoata bine ...

Stiati ca ...  ocelotul innoata bine si, desi nu este la fel de bine adaptat ca si Margay, vaneaza pasari si doarme pe crengile joase din padurile in care habiteaza in America centrala si tarile nordice ale Americii de Sud? Cantareste pana la 14 kg si are o durata de viata de 8-11 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2247 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... hyrak-ul nu seamana ...

Stiati ca ...  hyrak-ul nu seamana deloc cu celelalte animale ce sunt clasate intr-un ordin separat, Hyracoidea? Este cea mai apropiata ruda a elefantului. Din cele 3 specii existente, 2 sunt de stanca iar a treia de copaci. Hyrak-ul de stanca isi petrece diminetile lafaindu-se la soare, dupa care urmeaza scurte excursii de hranire. Ei mananca repede intrun cerc, membrii familiei fiind atenti la eventualii pradatori.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2248 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 559 560 561

562

563 564 565 »
«

»