´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 563

Stiati ca... urangutanul Umani cum ...

Stiati ca ...  urangutanul Umani cum par, sunt animale salbatice perfect adaptate mediului lor forestier din Sumatra si Borneo? Cantarind atunci cand e bine facut 90 kg, un urangutan adult este de 4 ori mai puternic decat un barbat si cel mai mare animal cu care avem de-a face prin copaci. Urangutanii au fost vazuti facand unelte simple pentru a se scarpina, pentru a scormoni in locuri inguste dupa mancare.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2249 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... quoll-ul cu coada ...

Stiati ca ...  quoll-ul cu coada patata, sau pisica tigru cum a fost odata cunoscuta, este al doilea ca marime dintre marsupialele carnivore care au mai supravietuit. Masurand pana la 130 cm lungime si 4 kg greutate, vaneaza sobolani, lenesi, marsupiale mici, reptile si insecte.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2250 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... bivolul de apa ...

Stiati ca ...  bivolul de apa, unul dintre cele mai rare animale din lume, a fost descoperit prima data in 1888? Este de gasit doar pe insula Mindoro, Filipine. Cantarind aproximativ 300 kg, traieste in padurile dense in apropierea apelor pentru a se putea tavali in ele. Bivolul de apa traieste mai degraba in cupluri decat in ciurde, cu exceptia perioadelor cand femelele sunt pe cale de a naste.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2251 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... exista vreo 80 ...

Stiati ca ...  exista vreo 80 de specii de balene, impartite in balene cu dinti si balene cu colti? Balena albastra este cel mai mare animal viu, cantarind pana la 160 de tone. Cel mai lung specimen a fost o femela de 33,58 m lungime. Durata lor de viata este de 30 - 80 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2252 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 560 561 562

563

564 565 566 »
«

»