´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 57

Stiati ca... sturionul familia Acipenseridae ...

Stiati ca ...  sturionul (familia Acipenseridae) este una dintre cele mai vechi familii de pesti, care detine in jur de 26 de specii raspandite mai ales in Eurasia si America de Nord? Exemplarele adulte ajung adesea la lungimi de 2,5-3 metri, insa s-au gasit si indivizi de 4-5 metri. In 2012 in Wisconsin, USA, a fost prins un sturion de 2,5 metri a carui varsta a fost aproximata la 125 de ani. Pestele a fost microcipat si eliberat. Cu siguranta nu este cel mai batran sturion din lume, insa este un indicator al varstei inaintate pe care o pot dobandi acesti pesti.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 225 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... midia de apa ...

Stiati ca ...  midia de apa dulce (Margaritifera margaritifera) este o specie foarte rezistenta de midii, recunoscuta in istorie pentru capacitatea de a forma perle? Se adapteaza cu usurinta oricarui ecosistem, dar in prezent se considera ca marea majoritate a populatiei traieste in jurul Scandinaviei. La aceasta molusca semnele senecentei sunt aproape imperceptibile, motiv pentur care cercetatorii cred ca poate trai mai bine de 250 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 226 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... buretele de Antarctica ...

Stiati ca ...  buretele de Antarctica face parte din regnului animal? In lume exista in jur de 10 mii de specii de bureti de mare, raspanditi in toate oceanele. Dintre acestia se remarca buretele de Antarctica, care datorita faptului ca traieste in apele reci, are un metabolism extrem de lent. Dupa cum am vazut si la alte exemple de mai sus, un metabolism lent semnifica o durata de viata mare. Iar buretele de Antarctica le ofera tuturor o lectie de supravieuire: traieste pana la 1550 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 227 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viermii tubiferi Lamellibrachia ...

Stiati ca ...  viermii tubiferi Lamellibrachia luymesi traiesc fixati pe fundul oceanului, la adancimi de 500 - 800 de metri, acolo unde exista scurgeri de metan din scoarta terestra? Se afla intr-o relatie de simbioza cu bacteriile sulf-oxidante, care reprezinta sursa de hrana. Se gasesc doar in Golful Mexic si cresc foarte incet, dar reusesc sa atinga lungimi de 3 metri. Se estimeaza ca traiesc intre 170 si 250 de ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 228 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 54 55 56

57

58 59 60 »
«

»