´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 57

Stiati ca... scoica Quohog Arctica ...

Stiati ca ...  scoica Quohog (Arctica islandica) este o specie de scoica bivalvara, originara din Atlanticul de Nord, in special coastele Scotiei, comestibila, recoltata intensiv in scopuri comerciale. Ce e cu adevarat interesant la ea este durata de viata foarte indelungata: 3-4 sute de ani?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 225 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... viespea horror este ...

Stiati ca ...  viespea "horror" este o insecta descoperita in timpul unei expeditii pe insula indoneziana Sulawesi in 2011? Noua specie, denumita stiintific Megalara Garuda, este cunoscuta drept "Regina Viespiilor", "Viespea Razboinica" sau "Dragonul de Komodo al viespiilor". Acest Chuck Norris al insectelor (cum imi place sa-i spun) are o lungime de pana la 7 centimetri, iar coltii sai deschisi sunt mai lungi decat picioarele! Oamenii de stiinta cred ca aceste caracteristici ale viespii "horror" s-au dezvoltat in principal la masculi pentru a domina femela in timpul imperecherii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 226 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... monitorul verde de ...

Stiati ca ...  monitorul verde de copac are denumirea stiintifica de Varanus prasinus si traieste in Noua Guinee? Are lungimea corpului de 75-100 cm si este o specie arboricola. Hrana sa consta din insecte, oua de pasari, crabi si mici vertebrate.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 227 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... soparla mexicana cu ...

Stiati ca ...  soparla mexicana cu margele este o specie in pericol de disparitie care traieste in vestul Mexicului? Are denumirea stiintifica de Heloderma horridum si poate avea lungimea corpului de 70-100 cm. Este o specie veninoasa terestra care isi sapa vizuini in pamant cu ajutorul membrelor groase si puternice. Cand este atacata sau isi prinde prada musca cu ajutorul coltilor ascutiti si crestati de pe maxilare si injecteaza veninul imediat.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 228 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 54 55 56

57

58 59 60 »
«

»