´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 576

Stiati ca... caribu mare salbatic ...

Stiati ca ...  caribu mare, salbatic, animal din familia elanului, cantarind pana la 300 kg (660 lb), poate fi gasit peste linia arborilor in America de Nord si Groenlanda? Caribu, inrudit cu renul, are o blana unica ce opreste aerul oferindu-le o acoperire excelenta. Aceasta blana il mentine de asemenea la suprafata, plutitor, in apa.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2301 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... furnica poate cara ...

Stiati ca ...  furnica poate cara o povara de 10 ori mai grea decat greutatea propriului corp? Furnicile muncitoare traiesc de la un an la cinci ani; unele regine traiesc mai mult de 20 de ani. Cea mai mare colonie de furnici a fost gasita pe coasta Ishikari din Hokkaido: 306 milioane de furnici, cu 1080000 de regine in 45000 de musuroaie legate intre ele pe o arie de 2,7 kilometri patrati (o mila patrata).

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2302 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... narwhal protuberanta ca ...

Stiati ca ...  narwhal, protuberanta ca un colt de fildes dintr-o alveola dentara, este cea mai distinctiva caracteristica a acestei balene arctice? Acest colt este de fapt un dinte, ce ajunge la 3m lungime. Ingropat 38 cm in cap, coltul este drept ca o sageata, spiralat pana la 12cm de varf unde este lustruit si neted.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2303 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... puma o pisica ...

Stiati ca ...  puma, o pisica cu multe nume, ea fiind cunoscuta si ca cugarul, pantera sau leul de munte, in timpul vanatorii, foloseste forta labelor dinapoi pentru a se lansa inspre prada sa cu sarituri din fuga ce pot ajunge chiar la peste 12 m? Cresc pana la 2 m in lungime si traiesc intre 10 - 15 ani.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2304 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 573 574 575

576

577 578 579 »
«

»