´╗┐

Stiati ca ... animale si insecte

curiozitati despre animale si insecte - pagina 576

Stiati ca... hidra este unul ...

Stiati ca ...  hidra este unul din putinele celenterate de apa dulce a carui corp este un sac cu peretii facuti din doua straturi de celule separate de o piele subtire dintr-un material necelular? Tentaculele sunt scobite, in jurul gurii. Cealalta parte a corpului este un disc bazal care in mod normal ancoreaza hidra de o secretie lipicioasa. Hidrele au niste celule paralizante cu care captureaza puricii de apa, larvele de insecte, viermii si mormolocii.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2301 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... rasul desi nu ...

Stiati ca ...  rasul, desi nu poarta numele familiei sale, este o specie distincta in genul Lynx? Rasii adulti cantaresc aproape 12 kg. Puii au un castig in greutate zilnic de 25 g si sunt gata de atac la 12 saptamani, devenind independenti de parinti la varsta de 10-12 luni.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2302 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... pisica de aur ...

Stiati ca ...  pisica de aur Africana este o pisica de marime medie care poate creste pana la 90 cm (35 inch) lungime si pana la 18 kg (40lb) greutate? In afara de duika si alte antilope mici se crede ca partea principala din dieta unei pisici de aur o constitue rozatoarele, hidrele de copaci si pasarile.

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2303 din categoria stiati ca... animale si insecte

Stiati ca... un pestisor auriu ...

Stiati ca ...  un pestisor auriu are o memorie medie de 3 secunde?

Curiozitati: Curiozitatea numarul 2304 din categoria stiati ca... animale si insecte

« 573 574 575

576

577 578 579 »
«

»